close

1. Trani, Puglia
Trani este un vechi centru maritim. Catedrala pe mare, dar şi cele trei sinagogi, Castelul Svevo,

Torre Barbinelli,

turn fortificat din secolul XI, aflat în Piazza Cesare Battisti şi

casele nobiliare din port sunt obiectivele turistice.

50480_Goriano_Sicolilll
castelsvevo
2. Benevento
Este capitala provinciei cu acelaşi nume din Campania. Oraşul este bogat în istorie şi farmec.
Legenda spune că a fost fondat de Diomede, eroul din mitologia greacă, după războiul troian.
Numărul de biserici datând din fiecare perioadă a istoriei este enorm. Una dintre principalele structuri arhitecturale ale oraşului este Sfânta Sofia, construită în anul 760 A.D. de ducele lombard Arechi al II-lea. Biserica este în Patrimoniul UNESCO. Acoperişul susţinut de şase coloane antice este o relicvă a perioadei lombarde.

Arcul lui Traian, construit în 114 A.D.este una dintre structurile romane cel mai bine conservate din Campania.
Un amfiteatru roman bine conservat, Biserica San Domenico, Il Duomo sunt de văzut.

Benevento Campania
3. Gravina di Puglia
Gravina di Puglia se află în provincia Bari. Descoperirile arheologice au arătat ca zona a fost populată încă din Paleolitic.
De-a lungul istoriei, conducătorii au construit clădiri importante: Unfrido d’Altavilla a ordonat construirea catedralei, iar împăratul Federico al II-lea di Svevia a comandat arhitectului florentin Fuccio construirea castelului. în 1294 a fost instituit Târgul Regional San Giorgio (Fiera di San Giorgio), un eveniment important care are loc de obicei în a patra saptamână din aprilie. Este unul dintre cele mai vechi din Italia.

gravina

gravina_in_puglia_panorama2
4.Vibo Valentia, Calabria
La Vibo Valentia puteţi vizita în fiecare zi, inclusiv de sărbători, Castelul şi Muzeul Arheologic. Biserica San Michele si Memorialul de Război  sunt alte obiective turistice. În cadrul muzeului privat Capialbi puteţi admira vase de ceramică şi medalii greceşti, manuscrise vechi. La câţiva metri de Biserica San Michele este Palazzo Marzano. În Parcul Memorial, fiecare copac este dedicat unui vibonese căzut în război. În centrul parcului este Templul Proserpina.

vibo_valentia_3

Vibo_Valentia_-_Chiesa_di_S._Michele_1 Biserica San Michele

vibo-127-1024x768

da Corso Vittorio Emanuele III

Ca feluri de mâncare principale amintim fileja (paste proaspete acoperite cu o varietate de sosuri) şi năut.

Unul dintre produsele din Calabria este “nduja” (cârnat de porc) care poate fi servit pe pâine sau folosit ca ingredient în reţete pentru diferite feluri de mâncare.

Dintre brânzeturi puteti servi pecorino si ricotta.

Ca desert, comandaţi  ciciriati, biscuiţi umpluţi cu un amestec de cafea, naut, cacao şi  nuci. Tipicul dulce calabrez este, fără îndoială, “Nzuddha  de origine arabă, făcut din miere și lichior.

  5. Sassari, Sardinia

În centrul orașului este Domul cu hramul Sf. Nicola din Bari. Clădirea,  construită iniţial în stil romanic, a fost reconstruită în 1480 în stil gotic de tip catalan.  Aproape de catedrală este Palatul Ducal, construit din calcar între 1775 și 1805, comandat de Ducele Dell’Asinara şi construit de arhitecți  lombarzi.
În apropiere sunt  Biserica Santa Caterina, construită de iezuiţi între 1580 şi 1607  şi  Biserica Sant’Andrea care a fost finalizată în 1648, în stil baroc.  În piața Sant’Antonio este biserica având același nume, datând din secolul al XIV-lea, cu fațada refăcută în stil baroc (1709) și Turnul Sf. Anton.

sassari-05
duomosassari Domul din Sassari

 6.Trapani, Sicilia

Complexul Annunziata este  monumentul principal al orașului din Via Pepoli, în spatele căruia se află Capela Madonei din Trapani, sfânta protectoare a oraşului.  În imediata apropiere este  Muzeul Pepoli, aflat într-o fostă mânăstire. Acolo puteţi vedea colecţii de picturi, sculpturi şi lucrări confecţionate din coral, majolică (faianţă), aur şi argint.
În centrul vechi sunt următoarele biserici: Biserica Sfântul Francisc din Assisi, cea a Capucinilor, Biserica Sf. Petru și cea a Purgatoriului. Catedrala, aflată pe  Corso Vittorio Emanuele, principala stradă din Trapani, este  dedicată lui San Lorenzo.

Pe Via Garibaldi sunt Palatul Riccio di Morana, încoronat cu statui, Palatul Milo. La capătul străzii este Palazzo Senatorio (sau Cavarretta), a cărui fațadă este  ornată cu două ceasuri mari.

palatmilloPalat Milo

miloPalat Milo

Nu rataţi  Rezervaţia naturală de formaţiuni din sare de la Trapani.

trapani-04

 

În ceea ce priveşte gastronomia, puteţi comanda numeroase variante de cuşcuş, moştenite din gastronomia arabă şi pasta cu l’agghia, sos pesto în stil Trapani din roşii, busuioc, usturoi, ulei şi migdale.  Altă specialitate este tonno ca cipuddata (ton cu ceapă), într-un sos dulce-acrişor. Vinurile  locale sunt Alcamo, Erice, Salaparuta şi renumitul Marsala.

trapani-02

 

 

Tags : Italianecunoscuteorase