close
Destinatii ⇣

Locuri impresionante de vizitat în Italia

Cei cărora le place să cunoască lucruri noi din diverse ţări vor afla din acest articol. Italia are peisaje frumoase, cultură, istorie, monumente deosebite.

Iată câteva dintre acestea:

Mausoleul Galla Placida din oraşul Ravenna

Este un edificiu roman important. Galla Placidia a fost împărăteasă-regentă, o persoană care a avut o mare influenţă pe scena politicii.

În interior este un tapet de piatră, adică mozaic. Lumina templului, 2 cerbi şi 2 porumbei care stau lângă o sursă de apă, apa fiind simbolul vieţii eterne, crucea şi stelele din mozaicuri sunt elemente uimitoare.

Bazilica San Vitale din Ravenna

Stilul arhitectural este bizantin. În interiorul clădirii este pictat Isus tânăr şi fără barbă. EL stă pe o sferă albastră, Cosmosul. Sunt pictaţi inclusiv un principe oriental, Împăratul roman Iustinian și soţia sa, Theodora, ultimii au fost reprezentaţi după nişte poze.

Castello del Buonconsiglio în oraşul Trento

Castelul acesta este cel mai mare din regiune. A fost sediul unor prinţi-episcopi în secolele 12-18. În castel sunt fresce unde sunt reprezentaţi oamenii simpli, de exemplu femeile care lucrează în faţa caselor, dar şi nobilii. În prezent, edificiul este muzeu.

Barumini

Acest sit din Sardinia se află în Patrimoniul Mondial UNESCO. Este un sat din Epoca Bronzului unde locuiau oamenii. Sunt structuri care rezistă de multe secole.

Baia

Acesta este cel mai mare parc arheologic submarin. Acolo sunt ruinele unor case, marea restituind ceva din trecut, mozaicuri sub nisipul din adâncuri, pe mozaicuri fiind reprezentaţi inclusiv nişte luptători, statuete.

Catedrala din Parma

La intrare sunt doi lei, unul roşu, celălalt alb. Simbolizează latura umană a lui Isus (roşie) şi cea divină, albă. Pictorul Antonio da Correggio a realizat cupola catedralei. Spirala dă senzația că acea cupolă se deschide. Sunt pictați și apostolii.

Grădinile Botanice Hanbury

Thomas Hanbury a fost un om de afaceri și un grădinar englez.

Puteți vedea vila lui, plante, fântâni, statuete.

Scala dei Turchi din Sicilia

Este o stâncă frumoasă din Sicilia, provincia Agrigento. Scara Turcilor, în traducere, este formată din argilă și calcar. Se spune că sicilienii le spuneau piraților saraceni turci, de unde numele acestei formațiuni. Seamănă cu o scară.


Tags : impresionanteItalialocuri