close

Aceste oraşe din Portugalia se află în celebra regiune Alentejo. Toate au fortificaţii medievale.

Beja este oraşul principal din sudul Alentejoului. Are un cartier vechi bine conservat şi un castel. Fortăreaţa are 42 de metri, fiind cea mai înaltă din Peninsula Iberică. Din vârf puteţi admira peisajele superbe de acolo.

31 Jul 1996, Mertola, Portugal --- A full moon rises over the walled city of Mertola, which once functioned as a strategic fort during the times of the Moors, Phoenicians, and Romans. Portugal. --- Image by © Charles O'Rear/CORBIS

 

IF
Cea mai veche biserică din oraş este Biserica Santo Amaro.

Biserica originală Santo Amaro  datează de la sfârșitul secolului al 5-lea. Este un exemplu de arhitectură paleocreștină din Portugalia.

bejachurch1

Această biserică include şi Muzeul  Vizigot unde sunt piese rare din secolele al VII-lea şi al VIII-lea.

Serpa se găseşte la 30 de kilometri de Beja. Piaţa principală se numeşte Praca da Republica (Piaţa Republicii). Oraşul a fost locuit de celţi, romani şi mauri.

serpa2
serpaApeductserpa3

Torre do Relogio (Turnul Orologiului) este unul dintre obiectivele turistice.

turnulorologiului-serpa

Castelul din Serpa

castelserpa

Deteriorat în timpul Războiului Succesiunii  Spaniole (1701-1714), castelul  şi fortificatiile sale au fost inițial construite de regele Denis după  ce maurii au fost expulzaţi în 1232.

La poalele castelului se află Igreja de Santa Maria, biserica principală din Serpa cu un frumos altar din lemn  și azulejos (plăci de ceramică decorată) din secolul al 17-lea.

Igreja de Sta. Maria-serpa

Muzeul Etnografic este unul dintre muzeele din Serpa.

museu-etnografico-serpa

Museu do Relogio (Muzeul Orologiului) adăposteşte  o colecție de peste 2.000 de piese care datează din secolul al 17-lea încoace.

muzeulorologiului-serpa

Moara de apă este o altă atracţie turistică.

mill-castle-serpa-portugal-wall-65085368

În Serpa puteţi gusta din celebra brânză de oaie şi queijadas (mici prăjituri cu brânză). Ca băuturi, vă recomandăm vinul Pias.

serpa cheese
pastelaria_queijadas_serpa_miss_daisy_2-400x400

Moura

Acest oraş este situat la 30 de kilometri nord de Serpa. Are influenţe maure puternice. Uleiul de măsline şi apa minerală de acolo sunt foarte apreciate.

Este un oraș liniștit, înconjurat de stejari și măslini.  Străzile sunt înguste, iar casele  albe sunt joase.
Castelul  din secolul al 13-lea a fost distrus de trupele spaniole în 1709. A fost ridicat pe locul unui fort maur. Din castel a mai rămas un turn care  are zidurile din şipci şi tencuială.

castelo-de-moura
moura
moura2moura3

În Mouraria (cartierul maur din oraş) este o fântână din secolul al XIV-lea, Poco Mouro.

Biserica Nossa Senhora do Carmo, unde a fost fondată prima mănăstire carmelită din Portugalia, are  fresce frumoase din secolul 18-lea pe tavanul capelei principale.

Bucătăria locală include multe dintre specialitățile Alentejo, cum ar fi “gazpacho” (o supă cu pâine, roșii și castravete servită  rece), “ensopado de borrego” (tocană de  miel) sau un fel de supă cu pâine, usturoi și coriandru.

tocanamiel-moura

 

Tags : bejamouraserpa