close
Companii aeriene

Suceava – Londra, o noua cursa Wizz Air

Una buna si alta rece de la Wizz Air. pe de o parte, liderul in domeniul ataca puternic zona Moldovei, anuntand ruta Suceava – Londra si retur, cu o frecventa de zbor de 4 zboruri pe saptamana. Bun, asta e un prim pas spre integrarea tuturor zonelor de influenta din Romania din schema europeana  de transport aerian.

Partea rece e faptul ca aceasta cursa va fi operationala doar dupa 18 august a acestui an, lucru care i-ar dezavantaja pe eventualii turisti. Desigur, dezavantajul nu e major, intrucat in apropiere se afla si aeroporturile de la Iasi sau de la Bacau, care fac si ele conexiunea cu vestul Europei.
wizzair
Anuntul a fost facut astazi de Doug Oliver, responsabilul pentru comunicatele de presa, dar si de catre directorul aeroportului din Suceava, care a declarat ca e in discutii cu Wizz Air de mai bine de un an in vederea deschiderii unei rute, mai ales ca asta ofera pasionatilor de calatorii din zona sa ajunga rapid in Londra (pe aeroportul Luton), dar si viceversa, dechide zona Bucovinei (despre care stim ca e magnifica) turistilor din Anglia. De asemenea, se poarta discutii intense si cu reprezentantii altor companii.

Tot de la Wizz Air vine o alta veste, de asta data nu legata de Suceava, ci de Sibiu, acolo unde compania aeriana a investit 100 de milioane de Euro in deschiderea si implementarea unei baze aeriene solide, asemeni celei de la Cluj, urmand ca tot din August sa inceapa zboruri catre Nuremberg, Munchen, Milano si Madrid, bineinteles, tot la zboruri low cost.