close

Este cunoscut pentru plajele sale de nisip. Se întinde de-a lungul superbului golf Algoa de pe coasta de sud-est. Se află la aproximativ 800 km de Cape Town.
În 1820, în acest oraş s-au stabilit 4.000 de britanici. Au fost construite clădiri frumoase care pot fi admirate în centrul Portului Elizabeth.
Este al cincilea oraş ca mărime din Africa de Sud, dar şi un port important.
Se pot practica sporturi nautice precum scufundări, surfing şi windsurfing.
În centru este Market Square, piaţa înconjurată de clădiri istorice. În mijlocul pieţei este Primăria cu turnul său cu ceas datând din 1858.

primaria-portelizabeth
La intersecţia dintre Whites Road şi Main Street veţi vedea prima clădire a judecătorilor, construcţie din 1835. Astăzi este biblioteca oraşului, impozantul dom cu vitralii fiind un element interesant.
În apropiere este Parcul St. George. Sunt 73 de hectare de teren împădurit. Acolo este Port Elizabeth Cricket Club, celebru în lume, care are şi cel mai vechi gazon pentru joc din Africa de Sud.

st.georgepark
Cel mai vechi conac ridicat de colonişti găzduieşte N0.7 Castle Hill Museum. Sunt expuse piese de mobilier, dar şi obiecte casnice datând din perioada victoriană.

No7-Castle-Hill-Museum-1-high-resN0.7 Castle Hill Museum
Numele oraşului provine de la soţia guvernatorului Port Elizabeth, Sir Rufane Donkin. Oraşul Port Elisabeth a fost fondat de Sir Rufane Donkin. El s-a căsătorit în 1815 cu Elizabeth Frances Markham, iar două luni mai târziu, fiind ofiţer al armatei britanice, a fost nevoit să se mute cu proaspăta soţie în India. Apoi Elizabeth moare în India din cauza unei boli, înainte de construirea acestui loc din Africa de Sud.
Centrul de Informaţii Turistice se află în clădirea vechiului far din 1861. Veţi găsi şi harta traseului de 5 km care se numeşte Donkin Heritage Trail. Este vorba de zona deluroasă şi centrul oraşului, incluzând 47 de obiective turistice.
Intrarea în port este prevăzută cu o campanilă cu carilon, carilonul fiind un instrument muzical. Clopotniţa a fost ridicată pentru a comemora debarcarea în 1820 a coloniştilor britanici. Sunt 204 trepte.
Saint Croix Motor Museum din Newton Park vă va fascina. Sunt expuse peste 80 de maşini din perioada 1900-1960.
Bayworld este unul dintre cele mai mari complexuri muzeale din ţară. Cuprinde un oceanariu, un parc cu şerpi şi un muzeu. La Oceanariu sunt doi delfini din specia Tursiops truncatus care provin din Oceanul Indian, foci cu blană şi elefanţi-de-mare.
Parcul cu şerpi – vă puteţi plimba în siguranţă printre şopârle , iguane, şerpi-mamba, acestea găsindu-se în ţarcuri care imită habitatul natural.
În muzeu veţi vedea oase de dinozauri preistorici, obiecte de artă populară cu mărgele.
Plajele
Apele sunt calde tot timpul anului.
Cele mai bune plaje: Kings Beach- 2 km de nisip alb; Hobie Beach se află în apropiere de pontonul Shark Rock.

port_elizabeth_beach
Pentru iubitorii de surfing, golful Bluewater Bay este perfect, acesta găsindu-se la nord de Port Elizabeth.

BLUEWATER-BAY-09
Cea mai apropiată rezervaţie de Port Elizabeth este Seaview Game Park, la 25 km spre vest de centrul oraşului. Veţi putea admira lei, zebre, girafe, antilope gnu.
Telefoane utile:
Poliţie: 10111
Informaţii turistice şi de siguranţă: 083/ 123-2345
Ambasada României în Africa de Sud:
Cape Town, Consulatul General, Helderberg House, 24 Highwick Dr., Kenilworth,
Cape Town, 7700
Telefon: +27-21-76.11.781

Tags : africa de sudorasport elizabeth