close
Italia

Palermo, un oraș italian de neratat de turiști !

Orașul Palermo este capitala Siciliei. A fost fondat de fenicieni acum 2.700 de ani. A făcut parte din  Republica Romană și din Imperiul Bizantin. Arabii au condus Palermo pentru scurt timp, când acesta a fost capitală de emirat. În secolele 12 și 13 a devenit centru cultural important, un mix de culturi: arabă, iudaică și creștină. A fost și sub dominație spaniolă.

Obiective turistice din Palermo:

Catedrala

Este catedrala  Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Palermo. Este dedicată Adormirii Maicii Domnului. A fost deschisă în 1179.

Villa Malfitano Whitaker

Vila construită pentru Joseph Whitaker a fost ridicată între 1886 și 1889.
Parcul de 7 hectare este un parc frumos.
Joseph Whitaker era pasionat de botanică, ornitologie și în special  de arheologie (el a fost cel care a identificat Insula Mozia, acolo existând o casă-muzeu dedicată lui Whitaker).

În Vila Malfitano Whitaker există corali, tapiserii, cărți, opere de artă, antichități.

Palazzo Alliata di Pietratagliata

Palatul a fost  construit în 1473.
Turnul crenelat era cel mai înalt din oraș la un moment dat.

Interiorul, frumos conservat, păstrează  cele mai semnificative mărturii ale stilului Rococo sicilian.  În sala de bal există un imens candelabru de Murano din secolul 18.
În 1900, datorită decorațiunilor interioare ale arhitecților Ernesto Basile și Vincent Mansion, această clădire era  una dintre capodoperele neogotice siciliene.

Palatul a fost deschis publicului de câțiva ani și este locul ideal pentru organizarea de evenimente exclusive și prestigioase. Locuit de proprietari, găzduiește congrese, conferințe, convenții și întâlniri de importanță națională și internațională. Printre cei mai importanți oaspeți s-au numărat Regina Olandei, dirijorul Riccardo Muti, Franco Modigliani, câștigătorul Premiului Nobel în economie, pianistul Maurizio Pollini. Au loc și evenimente din ​​domeniul comercial, cât și în cel financiar, cu scopul de a fi  promovate produsele unor firme. Mulți soți au ales sălile  spațioase pentru a organiza nunta.

 

Biserica Santa Caterina

Biserica se află lângă o mănăstire de surori dominicane din secolul 14 și a fost construită între 1566 și 1596. În secolul 18 a fost adăugată cupola, iar în 1863  corul. Fațada, în stilul Renașterii târzii, are două nivele marcate cu pilaștri, cu un singur portal. În interior există decorațiuni frumoase din marmură și fresce din secolul 18 care o fac una dintre cele mai bogate biserici din Palermo.

Muzeul Marionetelor (Il Museo delle Marionette)

Muzeul deține o colecție valoroasă de marionete de pe teritoriul Siciliei și din alte țări. A câștigat în 2017, în Italia, Premiul Muzeul Anului.

Tags : de neratatoraspalermo