close
Destinatii ⇣

Tramvai turistic, din 12 ianuarie pe ruta Sibiu-Rășinari

Pe 14 martie 1948,  la Răşinari era inaugurată linia de tramvai Sibiu-Răşinari. Casele erau împodobite cu ramuri de brad, drapelele arborate, iar invitaţii erau primiți pe  ritmuri de fanfară.

Între Sibiu și Rășinari sunt 12 kilometri.

Anul acesta, din 12 ianuarie, Tramvaiul  turistic va circula doar în weekend. Tramvaiul are 54 de locuri.
Preţul unui bilet este de 8 lei  pentru adulți (cursă dus-întors) și  4 lei pentru copii.
Vor fi curse sâmbăta şi duminica pentru turiștii care vizitează  Grădina Zoologică şi  Muzeul ASTRA, trei curse sâmbăta şi trei duminica.


Rășinari este una dintre cele mai vechi comune din Mărginimea Sibiului. Istoria, tradiția, peisajele caracterizează comuna.

La Rășinari s-au născut Octavian Goga și Emil Cioran. Turiștii pot admira cei trei brazi aflați în curtea Casei Memoriale Octavian Goga, brazi menționați în poezia sa, precum și Dealul  Coasta Boacii, locul de joacă  al filozofului Emil Cioran.

Muzeul de Etnologie din comună expune unelte folosite altădată pentru a culege rășina. Aceasta nu lipsește nici în prezent, explicând denumirea comunei.  Acum 2.000 de ani, comuna a fost cucerită de romani, aceștia folosind rășina pentru realizarea calafatului, un amestec necesar umplerii golurilor corăbiilor atunci când sunt construite.

La Rășinari puteți merge pe bicicletă. În comună sunt multe pensiuni.

La Rășinari s-a înființat prima Episcopie a Ardealului după anul 1700. Andrei Șaguna, mitropolit și cărturar, este înmormântat la Biserica Sfânta Treime din comună.
Biserica Sfânta Paraschiva din Rășinari datează din 1752. Aceasta a fost ridicată pe ruinele unei biserici construite în anul  1383 de voievodul Radu Negru. Pictura exterioară a bisericii  în stil bizantin reprezintă inclusiv Roata Vieții. Datorită picturilor, biserica este supranumită ”Voronețul Ardealului”.


Între Sibiu și Rășinari se găsește Muzeul ASTRA, cel mai mare muzeu în aer liber de pe continentul european. Este redată viața țăranilor români.

Munții Cindrel sunt și ei un obiectiv turistic. Se pot face drumeții.

La 4 kilometri de Rășinari veți putea vizita Cetatea Medievală Cisnădioara.