close
Destinatii ⇣Romania

Petreceţi Crăciunul în comuna Pojorâta din Bucovina !

Comuna Pojorâta se află  în nord – estul României şi în vestul judeţului Suceava. La sud se învecinează cu Dorna Arini,  iar la

nord-vest cu Fundu Moldovei.  Este compusă din satele Valea Putnei şi Pojorâta . Teritoriul comunei Pojorâta este situat  la poalele Masivului Giumalău (1857 m), în văile râurilor Moldova şi Putna. În aval de comuna Pojorâta, Valea Moldovei se îngustează în conglomeratele de Muncel, luând aspect de chei,  şi anume„Cheile Pojorâtei”,  mărginite  de dealurile Muncel la nord, Măgura cu Piatra Stejarului la est. În peretele stâncos şi abrupt al Măgurii se găseşte Rezervaţia Geologică „Stratele cu Aptychus de  la Pojorâta”. Un Aptychus este un tip de fosilă marină.

pojorata
pojorata1
pojorata2
pojorata3
poza-rezervatiapojorataStratele cu Aptychus de la Pojorâta

Gazdele vă vor oferi  şi plimbări cu saniile trase de cai.

Pe versantul vestic al  Munţilor Giumalău se află Rezervaţia Forestieră numită Codrul secular de la Valea Putnei.  Accesul se poate face din satul Rusca și Cabana Zugreni  de pe Valea Bistriţei, dar și din Valea Moldovei, comuna Pojorâta, pe un drum asfaltat pe Valea Putnei.

Codrul sălbatic se întinde pe  versantul nord-estic al  Masivului Giumalău. Pădurea urcă până la 1700 de metri şi  cuprinde  brazi, pini, foioase, dar şi  arbuști  la marginea pădurii. Suprafaţa totală a rezervaţiei este de 314 hectare.

A fost declarată Rezervație Forestieră în 1941 şi datorită   arealului  de protecție cinegetică de 211 hectare care are  ca obiectiv protejarea  rarului  cocoș de munte.

codrulsecular

codrulsecular-rezervatie
Pitorescul  comunei, frumuseţea  portului popular,  a obiceiurilor şi tradiţiilor, ospitalitatea oamenilor au contribuit la declararea  Pojorâtei  drept staţiune de odihnă montană în 1927.
Turistul dornic de linişte şi odihnă îşi găseşte loc de popas în  pensiunile primitoare.

Tags : bucovinacomunapojorata