Comuna Pojorâta se află în nord – estul României şi în vestul judeţului Suceava. La sud se învecinează cu Dorna Arini, iar la
nord-vest cu Fundu Moldovei. Este compusă din satele Valea Putnei şi Pojorâta . Teritoriul comunei Pojorâta este situat la poalele Masivului Giumalău (1857 m), în văile râurilor Moldova şi Putna. În aval de comuna Pojorâta, Valea Moldovei se îngustează în conglomeratele de Muncel, luând aspect de chei, şi anume„Cheile Pojorâtei”, mărginite de dealurile Muncel la nord, Măgura cu Piatra Stejarului la est. În peretele stâncos şi abrupt al Măgurii se găseşte Rezervaţia Geologică „Stratele cu Aptychus de la Pojorâta”. Un Aptychus este un tip de fosilă marină.





Gazdele vă vor oferi şi plimbări cu saniile trase de cai.
Pe versantul vestic al Munţilor Giumalău se află Rezervaţia Forestieră numită Codrul secular de la Valea Putnei. Accesul se poate face din satul Rusca și Cabana Zugreni de pe Valea Bistriţei, dar și din Valea Moldovei, comuna Pojorâta, pe un drum asfaltat pe Valea Putnei.
Codrul sălbatic se întinde pe versantul nord-estic al Masivului Giumalău. Pădurea urcă până la 1700 de metri şi cuprinde brazi, pini, foioase, dar şi arbuști la marginea pădurii. Suprafaţa totală a rezervaţiei este de 314 hectare.
A fost declarată Rezervație Forestieră în 1941 şi datorită arealului de protecție cinegetică de 211 hectare care are ca obiectiv protejarea rarului cocoș de munte.
Pitorescul comunei, frumuseţea portului popular, a obiceiurilor şi tradiţiilor, ospitalitatea oamenilor au contribuit la declararea Pojorâtei drept staţiune de odihnă montană în 1927.
Turistul dornic de linişte şi odihnă îşi găseşte loc de popas în pensiunile primitoare.