close

Pe o plaja din statul american California, turistii pot admira una dintre cele mai frumoase si mai interesante realizari ale naturii: Plaja de Sticla. Malurile sale sunt intesate cu sticla de mare, fiind una dintre cele mai mari surse de sticla din lume. Desi plaja se numara astazi printre obiectivele naturale protejate prin lege, pana in 1960, locul era doar o groapa de gunoi. Cu toate acestea, locul este o dovada a faptului ca natura poate transforma pana si gunoiul in ceva frumos si unic.

glass beach california fort bragg 2

Plaja se afla in apropierea bazei militare din Fort Bragg, California. Astfel, locuitorii de aici isi aruncau gunoiul peste stanci, transformand astfel plaja intr-o patura de deseuri. Ulterior, autoritatile au intervenit si au curatat zona, atat cat s-a mai putut.

glassbeach5

Insa natura a fost cea care a transformat plaja in ceea ce este astzi: un loc unic, pe cale de disparitie. Valurile marii si schimbarile climatice au transformat sticla aruncata de localnici in pietricele mici, rotunde, fine si colorate, care acopera astazi plaja.

Glass Beach, Fort Bragg tourism destinations

Dupa cum stim, sticla are o durata de descompunere de 500 pana la 1000 de ani. Acest lucru inseamna ca, nu peste foarte mult timp, acest colt de Rai va deveni doar o banala plaja nisipoasa.

glassbeach3

Plaja de Sticla atrage anual turisti, care vin sa ii admire frumusetea si autenticitatea, dar si oportunisti, care vad bucatele de sticla de mare ca pe o afacere si pleaca acasa cu galeti pline. Plaja este raspunsul naturii la una dintre cele mai mari greseli ale omului.

glassbeachh

Din anul 2002, plaja a devenit proprietatea statului si a fost deschisa pentru public, ca parte din McKerricher State Park. In sezonul estival, mii de turisti vin in Fort Bragg doar pentru a vizita Plaja de Sticla.

Tags : plaja california