close

Pe langa incomensurabilele comori arhitecturale si vestigii istorice pe care le ascunde Istabulul, unul dintre cele mai populare puncte de atractie din fosta capitala a Imperiului Otoman, vizitat de zeci de milioane de turisti anual, este marele bazar, numit Kapalıçarşı (care inseamna Bazarul Acoperit) sau Büyük Çarşı, care inseamna „Marele Bazar”.

o-que-comprar-no-grand-bazaar-de-istambul

Marele Bazar din Istanbul este de fapt un mini orasel: este in intregime acoperit, are nu mai putin de 52 de strazi si este vizitat in medie de 300,000 de turisti zilnic, dornici sa negocieze la sange cu comerciantii. Dupa cum probabil stiti deja, cu vanzatorii turci se poate negocia la sange si, astfel, se pot cumpara lucruri cu un pret cu pana la 90% mai mic din pretul initial. E o buna oportunitate sa cumparati condimente, dulciuri turcesti si poate chiar si haine (de multe ori sunt aceleasi pe care le vedeti in magazine, doar ca la un pret mult mai mic).

Constructia lui a fost inceputa inca din secolul 15, mai precis in jurul anului 1455, iar data de terminare a fost 170 de ani mai tarziu, fiind un efort financiar imens, chiar si pentru vistieria imensa a Imperiului Otoman.

Ce se gaseste in Marele Bazar din Istanbul?
De toate! De la condimente si dulciuri pana la rochii, rochii de mireasa, adidasi si bijuterii. Sunt nu mai putin de 3000 de magazine care asteapta sa fie vizitate, printre care si mini restaurante din care puteti cumpara kebab sau shaworma turceasca de cea mai buna calitate.

Daca va intereseaza o vacanta in Turcia si in Istanbul, atunci noi va sfatuim sa nu va rezervati duminica pentru a vizita marele bazar si nici in vreo sarbatoare legala. Turcii sunt foarte religiosi si tin de regula inchis cu orice ocazie ce tine de religie.

Tags : grand bazar istanbul