close

Portmeirion este o staţiune din Ţara Galilor. A fost construită între 1925 şi 1975. Oraşul a fost proiectat de arhitectul Sir  Clough Williams-Ellis.

În arhitectură predomină stilul italian, dar sunt şi influenţe asiatice şi tradiţionale englezeşti.

Portmeirion se găseşte în  Comunitatea Penrhyndeudraeth.

Portmeirion a fost o locaţie pentru  filme si emisiuni de televiziune, dintre care amintim „The Village” (1960).  A fost şi sursă de inspiraţie pentru scriitori. Noel Coward a scris ”Blithe Spirit” in timp ce stătea în Fountain 2 (Fântâna de Sus) din Portmeirion. Au fost şi vizitatori celebri precum Gregory Peck, Ingrid Bergman şi Paul McCartney.

Oraşul este  dintre atracţiile turistice din  Ţara Galilor. În Portmeirion vă puteţi caza la hotel sau la cabane. Puteţi vizita Castelul Deudraeth unde veţi gusta din preparatele locale.

portmeirion1
portmeirion2
portmeirion3
portmeirion4
portmeirion5
portmeirion6
casteltaragalilorCastelul Deudraeth

portmeirion7

portmeirion8

Tara Galilor este un tărâm superb unde sunt castele, munţi, plaje şi o identitate naţională care  datează de dinainte de invazia normanzilor şi care a fost întărită în 1999,  Ţării Galilor acordându-i-se  propriul corp legislativ. Simbolul naţional al ţării este dragonul. Aproape fiecare munte, râu sau lac, dar şi majoritatea satelor şi fermelor sunt asociate cu o legendă sau o zână. Galezii susţin că Regele Arthur si magicianul Merlin s-au  născut în Ţara Galilor.

Gastronomia din Ţara Galilor

Tradiţiile culinare  sunt simple, influentate de viaţa de la fermă. Supele şi tocanele sunt  populare. Carnea de miel, peştele si fructele de mare sunt celebre datorită calităţii. Welsh Rarebit este o mâncare renumită şi se face din pâine prajită acoperită cu un amestec de lapte, ouă, branză şi sos Worcestershire.

Există o varietate de deserturi, dintre care amintim bara brith, un fel de pâine cu stafide şi smochine ţinute peste noapte în ceai şi pâine cu ghimbir.

 

Tags : orasPortmeirionTara Galilor