close
Portugalia

Quinta da Regaleira – in Sintra, Portugalia

Daca ajungeti in Sinta, in Portugalia, trebuie neaparat sa vizitati si Quinta da Regaleira, sau “Palatul lui Monteiro Milionarul”, dupa cum mai este cunoscut locul. Este un obiectiv turistic protejat de UNESCO considerat a fi principalul punct de atractie din Sintra.

De ce e acest loc atat de special? Pentru ca este o proprietate romantica, cu iazuri, grote, cladiri acoperite de muschi si de iedera, plus ca pe toata proprietatea se gasesc sculpturi cu simbolistica masonica, renascentista, templara sau chiar cu ornamente ce tine de alchimia veche.

Proprietatea contine mai multe cladiri, printre care si o biserica catolica, un castel (cu 5 etaje) si turnuri-fantana (de fapt, fantani foarte adanci, construite ca si cum ar fi fost turnuri, cu scari spiralate de acces, podele de piatra. Cea mai cunoscuta astfel de constructie se numeste Fantana Initierii despre care se spune ca ar fi fost folosita pentru initiere in ritualuri oculte precum tarotul sau alte arte asemenatoare.
Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore43__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore41__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore39__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore38__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore37__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore35__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore34__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore32__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore31__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore30__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore28__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore27__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore26__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore25__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore19__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore14__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore8__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore13__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore2__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore4__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore5__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore23__880 Palace-of-Mystery-Quinta-da-Regaleira-by-Taylor-Moore7__880
Proprietatea are o istorie interesanta si a aparinut mai multor familii. Ea a fost construita de o familie de negustori din Porto pana in anul 1892, atunci cand a fost vanduta lui Carvalho Monteiro, unul dintre cei mai bogati oameni ai vremii. Acesta a dezvoltat proprietatea cu ajutorul unor arhitecti italieni. Quinta da Regaleira a ramas in proprietateafamiliei Monteiro pana in anul 1942, atunci cand a fost vanduta lui Waldemar d’Orey, a carui familie a vandut-o mai apoi in anul 1987 corporatiei japoneze AOKI. In anul 1997, municipalitatea Sintra a cumparat proprietatea si a transformat-o intr-un loc de interes public, ea putand fi vizitata aproape oricand.

Daca ajungeti in Sintra, Portugalia, trebuie neaparat sa vizitati acest loc incarcat de misticism, macar pentru a vedea toate elementele culturale, tunelurile si simbolurile masonice in toata splendoarea lor.