close
La Munte

Resorturi de schi in Alpi

Alpii sunt fantastici, iar cine nu a ajuns sa-i vada, macar in parte, a ratat pana acum probabil cel mai spectaculos loc din Europa. Nu e de mirare ca cele mai spectaculoase resorturi de schi din Europa sunt in Alpi, cu precadere in zona muntilor Dolomiti. Tocmai de aceea, pentru articolul de astazi v-am pregatit cateva dintre cele mai populare resorturi de schi in Alpi, care au fost votate pe primele pozitii de peste 5000 de oameni:

1) Hotel Hohenwart, in provincia Tirolul de Sud.
Fie ca se afla in camere (fiecare camere au balcon si implicit vedere catre vale si munti), turistii au parte de o privileste demna de o vedere numai buna de trimis pentru cei de acasa. In cadrul hotelului, turistii au acces la 3 piscine interioare, un centru spa grandios, precum si de mic dejun gratuit si gustari asisderea, transport catre partiile din Merano, cat si excursii in cel mai faimos oras pentru pasionatii de sticlarie.
hotel-hohenwart-south-tyrol-province

2) Hotel Residenz Hochalm, in Alpii Austrieci.
E un hotel mai exclusivist, cu doar 48 de camere, cu un design modernist si cu cele mai mari bai dintre toate hotelurile din zona, chiar daca nu toata lumea accepta solutia… transparenta de amenajare a bailor. Ce e atragator e faptul ca atat micul dejun cat si cina sunt incluse in pretul per camera, la fel si accesul la sauna, iar preturile sunt acceptabile, similare cu cele practicate in zona de hoteluri care poate nu ofera aceleasi facilitati.
hotel-residenz-hochalm-austrian-alps

3) Granvara Relais & Spa Hotel, tot in Tirolul de Sud.
E unul dintre restaurantele cu cea mai buna mancare din intreaga Italie, cu o conexiune directa catre partiile din Val Gardena. Resortul se mandreste cu o atmosfera ca de cabana si cu 2 piscine interioare, un spa bine dotat, cu o priveliste iconica si cu o mancare pentru care se merita sa veniti in Italia.
granvara-relais-and-spa-hotel-south-tyrol-province

4) Tratterhof, din nou, tot in Tirolul de Sud.
E unul dintre hotelurile care sunt afaceri de familie. Daca ajungeti aici, o mare parte din staff vorbeste romaneste, deci daca veti avea nevoie de ajutor cu privire la cum ajungeti pe partiile din Gitschberg Jochtal, sa stiti ca aveti cu cine sa discutati. In plus, spre deosebire de multe alte hoteluri din zona, acesta are o piscina exterioara cu apa termala, care functioneaza pe tot parcursul anului.
tratterhof-south-tyrol-province