close
BelarusDestinatii ⇣

Să aflăm câte ceva despre oraşul Vitebsk, Belarus

Vitebsk este un oraş  din nord-estul  Belarusului. A fost menţionat  prima dată  în 1021.  În 1320 aparţinea Lituaniei, iar   în secolul al 16-lea Poloniei. În  1772 era al Rusiei. Vitebsk a  fost destul de afectat  în timpul Războaielor Napoleoniene din 1812 şi în Al Doilea Război Mondial.

Obiective turistice:

Biserica Buna Vestire este cel mai bine conservată. Stilul ei este bizantin. Construcţia din piatră are şase coloane.

Muzeul de Istorie Regională

Expune peste 200.000 de piese, cum ar fi cărţi vechi, broderii, arme.

Muzeul Tramvaielor

La inițiativa comisiei sindicale din fabrică, Muzeul  Tramvaielor din Vitebsk a fost creat în 1966. Cel care l-a înfiinţat  și directorul  onorific al muzeului a fost Leonid Zabello. Leonid Zabello s-a dus la sfârșitul lunii octombrie 1959 la administrația tramvaielor din Vitebsk pentru a obține poziția vacantă a unui manager de personal. Studierea istoriei tramvaielor din  Vitebsk a devenit preocuparea sa.

Grădina Botanică

Grădina Botanică a fost fondată în 1797 și a fost numită Verebevsky după fondatorul ei.  Cu toate acestea, mai târziu numele său a fost schimbat din nou și din nou, deoarece proprietarii erau alţii.

Filarmonica din Vitebsk

Clădirea este ca un templu antic, înalt și nobil. Dacă sunteți interesaţi nu numai de cultura orașului, ci şi de  arhitectura din Vitebsk, acest edificiu merită vizitat. Găzduieşte diverse evenimente. Cel mai important este Festivalul Internațional de Muzică Ivan Sollertinsky care are loc anual. Este singurul festival de muzică de cameră din Belarus.

 

 

 

 

Tags : belarusorasvitebsk