close
Destinatii ⇣Romania

Sate şi zone deosebite din ţara noastră

În România există locuri foarte frumoase care merită vizitate.

Ieud este un sat din Maramureş. Acolo se găseşte Biserica de Lemn, cea mai veche din Maramureş şi din ţara noastră. Datează din 1364, fiind   reconstruită în secolul 18. Are hramul Naşterea Maicii Domnului. A fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO  în 1999 datorită vechimii şi picturii din 1782.

Muzeul Etnografic din Ieud este un alt loc interesant. Acolo sunt obiecte de port popular şi unelte din zonă.

bisericalemn-ieud

Biserica de Lemn

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Satul Botiza din Maramureş este un amestec de tradiţie şi nou. Acolo poate fi vizitat Muzeul Covoarelor. Sunt covoare vegetale, covoare vechi. Acestea sunt vopsite şi ţesute cu plante. Motivele geometrice sunt şi ele interesante.
sat-botiza-1
botiza

Canionul Horoabei  se află în Bucegi, lângă Padina. Este o zonă superbă.

canionulhoroabei
horoabei
horoabei2
horoabei3
cheile-horoabei_534

Inlăceni este un sat din judeţul Harghita. Este unic în România, fiind denumit satul-labirint, deoarece uliţele sunt precum un labirint.

inlaceni1
inlaceni2

Păuneşti  este un sat din judeţul Vrancea. Acolo sunt multe fântâni care au cumpănă. Sunt vechi de 200 de ani şi sunt încă folosite de săteni.

paunesti2
paunesti

Ciocăneşti  este  o comună din judeţul Suceava. Este un muzeu viu. Casele au broderie împietrită, inclusiv ouă încondeiate pe faţade.

casa ciocanesti suceava2_wm

În comuna Sic din judeţul Cluj se găseşte o comoară, Delta Transilvaniei. Sunt 60 de kilometri până la Cluj-Napoca. Este o oază de verdeaţă, stuf şi păsări. Sunt trei foişoare pentru ca turiştii să poată admira frumuseţea naturii.

sic1
sic2
sic3

 

 

 

 

 

Tags : satetarazone