close

Portugalia este o ţară foarte frumoasă care are oraşe necunoscute de turişti. Unul dintre acestea este Bragança,  aflat în nord. În Evul Mediu, orașul a fost distrus de războaiele continue între creștini și sarazini. A fost reconstruit în  1130.  Regele Sancho I i-a dat numele de Bragança, așa cum este cunoscut în prezent. Bragança a fost în trecut  reşedinţa Ducilor de Bragança,  a patra și ultima dinastie din Portugalia care a condus țara  între 1640 şi 1910. Este capitala regiunii Trás-os-Montes.

the_city_of_bragana_article

Fortăreaţa datează din secolul 12. Este una dintre cele mai frumoase din Portugalia. Turnul adăposteşte Muzeul Militar.

castle-fortress-of-braganza_1692_big

Cea mai veche biserică din Bragança este  Santa Maria. Este de la sfârşitul secolului 16 şi începutul secolului 17. Portalul acestei biserici este deosebit.

santamaria+braganca

În spatele acestei biserici se află Domus Municipalis, cea mai veche primărie din ţară. Are o structură pentagonală, fiind o clădire civilă rară al cărei stil arhitectural este romanic.

domus_municipalis

Museu do Abade de Baçal este un muzeu care găzduieşte o colecţie de artă etnografică şi decorativă. Este şi artă religioasă, dar şi un cufăr indo-portughez frumos încrustat.

01_mab-jardim_4__79749135654d6811e7fdbe

Parcul Natural Montesinho  din regiunea Tras-os-Montes  datează din 1979. Are o suprafaţă de 75.000 de hectare. S-a dorit păstrarea stilului de viaţă rural. Peisajele sunt superbe. Clima favorizează ca acolo să fie cartofi, castane, secară.

parque-natural-montesinho
montesinho

 

 

 

 

 

Tags : bragancaorasportugalia