close

Sevilla se află pe malul fluviului Guadalquivir. Regiunea din care face parte este Andaluzia, în sudul Spaniei. Sevilla este capitala acesteia.

Oraşul este al patrulea din această ţară în ceea ce priveşte populaţia. A fost numit Hispalis sub  dominaţia romană și Isbiliya sub dominaţia maură. Punctul culminant  a fost după descoperirea Americii în 1492. În Sevilla există monumente importante care atestă   istoria sa  fascinantă. Locuitorii sunt cunoscuți pentru spiritul și strălucirea lor. Este orașul lui Carmen, Don Juan și Figaro.

Obiective turistice:

Podul Isabel II este primul pod fix din Sevilla. Acest pod leagă două cartiere: Triana şi cartierul istoric.

Turnul de Aur (Torre del Oro)

Este un turn istoric de observaţie care datează de  la începutul secolului 13. A fost construit  de dinastia maură Almohad care conducea atunci oraşul Sevilia. Turnul adăposteşte în prezent un muzeu naval. O parte a turnului a fost adăugată în 1760.

Catedrala Santa Maria de la Sede

Este cea mai mare catedrală gotică din lume. Acolo este înmormântat Cristofor Columb.

Datează din secolul 15. A fost construită pe locul unei moschei din secolul 12. În interior se găseşte un altar  din aur, Retablo Mayor.

Catedrala este un obiectiv important din Sevilla. Se află în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Se spune că oamenii care au hotărât construirea acesteia ar fi zis: “Vom construi o biserică atât de mare încât cei care o vor vedea terminată ne vor considera nebuni”.

Piaţa Spaniei (Plaza de Espana)

Piaţa a fost construită în  1928 pentru Expoziţia Ibero-Americană ce urma să aibă loc în 1929. Este o combinaţie de neo-renascentism, art deco şi  arhitectură maură. Este construită în formă de semicerc.
Pe semicerc sunt construite mai multe alcovuri (precum  băncuţe) din cărămidă si beton. Sunt 48, acestea reprezentând o regiune sau un oraş din Spania. Este folosită ceramică vopsită. Apar numele regiunii/oraşului, dar  şi reprezentări grafice cu cele mai importante monumente din acel loc.

Plaza de Espana are un diametru de aproape 200 de metri. Există un canal pe care vă puteţi plimba cu barca. Canalul este traversat de patru poduri care reprezintă cele patru vechi regate ale Spaniei: Castilia, Leon, Aragon si Navara.

Muzeul Flamenco

Flamenco a luat naştere la Sevilla. Flamenco are propriul stil în acest oraş, şi anume ”sevillana”.

Muzeul dedicat acestui dans merită a fi vizitat.

Podul celui de-al Cincilea Centenar

A fost construit în 1991 pentru a celebra Expoziția Universală din 1992. Are aproape 2 km  lungime totală, două turnuri de 120 de metri și patru benzi pentru vehicule. A fost proiectat de inginerii Fernández Ordóñez și Julio Martínez Calzón.

Acest pod a fost numit în cinstea celui de-al cincilea centenar al descoperirii Americii de către Cristofor Columb. Podul mai este cunoscut sub numele de “Paquito”  datorită asemănării  cu Podul Golden Gate din San Francisco.

 

 

 

 

 

Tags : andaluzorassevilla