close
Destinatii ⇣Romania

Târgoviște, o destinație turistică pentru vara aceasta

Târgoviște a fost reședință domnească și capitala României între anii 1396 și 1714.

Săpăturile arheologice au relevat că regiunea a fost locuită încă din Neolitic.

 Primul act oficial al orașului datează din anul 1406 și îi aparține voievodului Mircea cel Bătrân.

Târgoviște a fost declarat municipiu în 1968 și este reședința județului Dâmbovița.

 

Iată câteva obiective turistice pe care le puteți vizita:

Turnul Chindiei

A fost construit în secolul 15. Înălțimea sa este de 27 de metri, iar diametrul din partea sa cilindrică este de 9 metri. Turnul este din cărămidă roșie, Restaurarea acestuia a fost realizată datorită domnitorului Gheorghe Bibescu la sfârșitul secolului 19. Muzeul adăpostit de turn este dedicat lui Vlad Țepeș.

Teatrul Tony Bulandra

Poartă numele celebrului actor Tony Bulandra, elev al actorului Constantin Nottara. Tony Bulandra s-a născut la Târgoviște.

Acest teatru a fost înființat pe 30 ianuarie 2002.

Casa Romanței, muzeu unic în România

Ideea creării acestui muzeu aparține fondatorului și președintelui Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște, Teodor Vasiliu care este doctor în istorie, autor al monografiei „Istoria Crizantemei de aur”, cercetător al fenomenului muzical de la Târgoviște. Deține o colecție personală valoroasă în domeniul romanței și al Festivalului „Crizantema de Aur”.

Turiștii au posibilitatea să intre în lumea romanței pe care au ilustrat-o mari compozitori, interpreți, actori și personalități ale culturii naționale, dar și artiști importanți de pe scena internațională.

Tags : destinatietargovistevara