close

Acest muzeu este unic în Europa. Celelalte două muzee din lume dedicate acestei arte din hârtie se găsesc în Japonia și Coreea de Sud.

În Zaragoza, edificiul adăpostește o expoziție permanentă care e schimbată după 3 luni. Sălile au coduri QR pentru a avea explicații în diverse limbi folosind telefonul mobil.

Turul  începe cu originia artei origami din Japonia. Primele figurine create din hârtie au fost numite „noshi” și au fost folosite pentru a păstra bețișoarele folosite în bucătăria asiatică. În prezent, „noshi” sunt folosite în Japonia pentru a obține o sumă simbolică de bani și a o oferi de Anul Nou oamenilor dragi (este mai scumpă hârtia folosită decât banii pe care îi conține). În expoziție puteți vedea modelele lui Miguel de Unamuno. Scriitorul a fost, de asemenea, un mare producător de origami și a proiectat mai multe figuri. Dar, fără îndoială, tatăl origamiului modern este japonezul Akira Yoshizawa, una dintre lucrările sale originale este expusă la muzeul spaniol.

 În muzeu putem admira de la mici bucăți de hârtie care reprezintă animale sau personaje de film până la reprezentări ale naturii care ocupă o încăpere întreagă.

Pe lângă spațiul expozițional există și un atelier  unde copiii și adulții învață cum să facă figurine origami.  În fiecare an, pe 6 august, Fecioara din Zaragoza, La Virgen del Pilar, poartă o pelerină de origami.

O foaie de hârtie poate fi pliată de maxim 7 ori  în tehnica japoneză. Grupul origami din Zaragoza este cel mai vechi din lume. Și-a început activitatea la Școala Pedro Cerbuna în 1944.

 

 

Tags : muzeuorigamispania