close
Destinatii ⇣Franta

Ţinutul Beaujolais, oraşul Saint-Étienne şi Peştera Mas d’Azil

Franţa este o ţară frumoasă unde puteţi vizita cele trei locuri.

Ţinutul Beaujolais este una dintre zonele viticole din această ţară. Dealuri împădurite, case ale producătorilor de vinuri, castele sunt prezente în acest ţinut.

beaujolais-france
beaujolais2

Villefranche-sur-Saône se găseşte la 32 de kilometri de Lyon. Este principalul oraş al zonei. Acolo sunt vile în stil italian.

villefranche-france

Castelul  din Bagnols

Castelul din Bagnols a fost construit în secolul 15, dar are  părţi care datează  din 1221. Se află la sud-vest de Villefranche. Cetatea s-a degradat după Al Doilea Război Mondial. În 1987, soţia  filantropului  englez Paul Hamlyn a ajutat la restaurarea castelului, transformându-l în hotel de lux.

Castelul păstrează toate elementele  medievale, de la şanţul cu apă şi turnurile semeţe până la podul basculant care împiedica intrarea celor nepoftiţi.

castelulbagnols

Beaujeu, situat la nord de Villefranche, este un alt oraş viticol. Beaujeu a dat numele ţinutului. La Hospices de Beaujeu se ţineau licitaţiile de vin încă din secolul 12. Puteţi bea vin local în Piaţa Primăriei  (Place de l’Hotel de Ville) unde există un muzeu dedicat tradiţiilor locale. Les Sarmentelles este o sărbătoare care are loc în a  treia zi de joi din luna noiembrie. Veţi putea vedea un concurs de degustare de vin, parade cu torțe, procesiuni ale  confreriilor, banchete și baluri.

beaujeu-france
fetebeaujeu
sarmentelles

Juliénas  este un sat unde fiecare clădire arată precum o cramă de vinuri, inclusiv biserica.

Vineyards of Julienas, Beaujolais region, Rhone Alpes, France

Romanèche-Thorins

Este o comună din acelaşi ţinut.

Acolo există Parcul tematic dedicat  Viei și Vinului. Se numeşte Hameau Duboeuf. Se întinde pe aproximativ 30.000 de metri pătraţi.

Touroparc este Grădina Zoologică din Romanèche-Thorins. Este deschisă tot timpul anului. Se află la 30 de minute de Lyon. Descoperiţi  lumea animalelor sălbatice și admiraţi speciile din zona asiatică !

romanechethorins2
romanechethorins

Satul Fleurie

Acolo se găseşte Capela Sfintei Fecioare Maria. A fost construită în 1879.

Fleurie-en-Beaujolais Chapelle

Specialitatea locală este andouillettes au Fleurie, cârnaţi încreţiţi, prăjiţi în vin de Fleurie.

Comuna Villié-Morgon

Puteţi degusta vin în pivniţa unei vile de secol 18.

villie-morgon

În apropiere se află Castelul Pizay care are grădini topiare şi Castelul Corcelles în stil renascentist, al cărui pictor a fost Maurice Utrillo.

Castelul Pizay

chateaupizay
Château-de-Pizay2

Castelul Corcelles

Château_de_Corcelles
chateau-de-corcelles

Coasta Brouilly

Podgorii numeroase pot fi admirate acolo.

Cote+de+Brouilly-2

Castelul de la Chaize

Este un castel de secol 17.  A fost declarat monument istoric în 1972.  Deţine una dintre marile podgorii în proprietate privată din Franţa. Grădinile castelului sunt opera peisagistului  André Le Nôtre.  50% din vița- de- vie este mai veche de 50 de ani, datând chiar de 75 de ani. Solul de granit roz permite drenaj excelent.

chateaudelachaize
chateaudelachaize2

Oraşul  Saint-Étienne

Este un oraş în continuă schimbare, o combinaţie între artă şi industrie. Este singurul din Franţa desemnat de UNESCO ”Oraş al design-ului” din 2010.

În Saint-Étienne există instituţii importante precum:

Muzeul de Artă Modernă, Muzeul de Artă și Industrie, Muzeul Fotbalului  (”Musée des Verts”),  La Rotonde, centrul culturii științifice, tehnice și industriale, Planetariul.

saintetienne
saintetienne2
saintetienne3

Stadionul  Geoffroy Guichard
Supranumit  „Le Chaudron”, stadionul a fost construit în 1930. Acoperișul are panouri solare.

stadionstetienne

Muzeul de Artă şi Industrie

A fost renovat și extins de arhitectul Jean-Michel Wilmotte. Colecțiile muzeului acoperă acum 3 etaje  și ilustrează principalele industrii din Saint-Étienne: ciclism, arme și textile.

muzeulartaindustrie-stetienne
muzeustetienne

Muzeul de Artă Modernă din Saint-Étienne

muzeuartamoderna-franta

La Rotonde, centrul culturii științifice, tehnice și industriale

larotonde-stetienne

Peştera Mas d’Azil

Este monument istoric. Acolo au trăit oameni preistorici şi animale. Are un tunel larg, drumul trecând prin acesta.Este singura peșteră din Europa care poate fi traversată cu maşina. Este luminată. A fost construit un pod de acces deasupra râului Arize. Peştera principală nu este singura, ci sunt şi alte peşteri mai mici care au fost locuite de oamenii preistorici acum 20.000 de ani. Unelte şi pietre pictate din acele peşteri pot fi admirate de turişti. O capelă mică din peşteră datează din secolul III.

pesterafranta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags : beaujolaismas d'azilsaint-etienne