close

Articolul de astazi se adreseaza persoanelor care iubesc adrenalina si aventura. Ne-am gandit sa va prezentam un top al celor mai cunoscute si impresionante parcuri de distractii din Europa. Am ales acele locuri in care puteti merge cu familia sau cu un grup de prieteni. Parcuri cu tematici diferite si cu zone in functie de fiecare varsta. De la carusele imense si trenuri ale mortii la sporturi pe apa si atractii cu cescute sau personaje din desene animate pentru cei mici. Indiferent de felul in care doriti sa va petreceti vacanta si preferintele in materie de distractie, marile parcuri fac tot posibilul pentru a va satisface capriciile:

portaventura

1. Legoland, Germania

Parcul de distractii Legoland din Germania are multe de oferit pentru familiile cu copii care sunt in cautarea aventurii. Este suficient pentru cateva zile de actiune si distractie. El este localizat in sudul Germaniei in orasul Gunzburg. Este ideal pentru toti pasionatii de lego si nu numai. Indiferent de cat de pretentiosi sunteti va garantam ca aici totul va va capta atentia. Aici totul este construit din piese lego de toate dimensiunile. Veti avea ocazia sa conduceti masini realizate din bucati de lego. Este o zona interactiva care practica invatarea prin joc. Trebuie sa mentionam ca preturile nu sunt tocmai mici. Daca vreti sa va cazati va recomandam sa o faceti in oras nu pe langa parc pentru ca preturile se pot dubla la anumite hoteluri.

legoland-germania

2. Siam Park , Tenerife

Este cel mai mare parc acvatic din Europa si se intinde pe o suprafata de aproximativ 20 de hectare. Este pozitionat langa Insulele Canare ceea ce ajuta sa ii sporeasca farmecul. O data intrati in parca va puteti da in cele peste 10 topogane imense. Printre ele se numara unul in forma de dragon care are cel mai mare val artificial cu o inaltime de 3 metri. Pe langa toate atractiile acvatice trebuie sa mentionam ca este parcul cu cel mai mare spatiu verde din lume. Cu o arhitectura thailandeza spectaculoasa, lumea apei prinde viata si veti avea ocazia sa incercati foarte multe tipuri de topogane si piscine. Este locul ideal pentru cei care iubesc apa si sporturile specifice.
siam-park-tenerife

3. Port Aventura, Spania

Este cel mai mare parc de distractii din Spania care reuseste sa atraga anul peste 3 milioane de vizitatori. Parcul este impartit in cinci sectiuni tematice si in cinci parti ale lumii: Mediterana, China, Mexic, Vestul Departat si Polonia. Mai este un domeniu tematice de personaje din desenele animate. Aceasta zona este destinata persoanelor mai tinere care ii vor intalni pe Elmo, Bert si Ernie sau Monstrul Prajiturilor. Parcul este situat la o ora de mers cu masina de celebrul oras Barcelona. Principala sa atractie o reprezinta cele 2 cele mai rapide trenuri din Europa. Acestea la coborare ating o viteza de 135 km/ora.

parcul-port-aventura-spania

4. Gardaland, Italia

Este situat chiar pe Lacul Garda langa orasul Verona si a fost deschis in 1975. Se intinde pe o suprafata de 46 de hectare si ofera 32 de aventuri pline de adrenalina in 6 carusele imense. Parcul de distractii este construit pe domenii tematice care amintesc, printr-o reconstructie atenta si detaliata scenografica, care face o uniune a istoriei cu geografia, a realului cu fantezia.
Ofera o mare varietate de atractii si spectacole este capabil de a satisface toate gusturile: de la copilarie la adolescenta, de la grupuri de adolescenti la familii cu copii.

Gardaland-Italia5. Alton Towers, Anglia

Este situat la aproximativ 70 km de Manchester si are un numar de 2,6 milioane de vizitatori anual. Parcul va intampina cu 33 de zone de aventura, 8 trenuri ale mortii si 5 aventuri de apa. Este iarasi un loc in care se vor regasi persoanele de toate varstele si vor dori sa nu mai plece si sa experimenteze absolut toate atractiile.

Alton-Towers-Anglia
6. Liseberg, Suedia
Liseberg este amplasat in orasul Gothenburg din Suedia. Este unul din putinele parcuri care sunt deschise chiar si pe timp de iarna. Are cel mai inalt turn de cadere libera din Europa si cel mai bun carusel din lemn din lume. In totalitate parcul are un numar de 37 de atractii si a fost plasat de revista Forbesc printe cele 10 cele mai interesante parcuri de distractii din lume.

liseberg -suedia

 7. Europa Park, Germania

 Acesta se afla in apropriere de orasul german Freiburg si a fost dschis in anul 1975. Parcul este cel mai vizitat din lume in perioada verii cu peste 4,5 milioane de turisti care ii trec pragul. Se caracterizeaza printr-o mascota uriasa, un soarece gri pe nume Euromaus. Aici veti intalni 11 trenuri ale mortii, 50 de alte atractii si 11 roller coastere imense.

europa-parc-germania

8. Tivoli Gardens, Danemarca

Se afla in Copenhaga si este al doilea cel mai vechi parc de distractii din lume el fiind deschis din 1843. Un din principalele atractii ale parcului este un tren al mortii din lemn construit in 1914. Veti avea ocazia sa experimentati adrenalina in cel mai mare roller-coaster din lume care are o inaltime de 80 metri.

parc-distractii-danemarca

9. Asterix Park, Franta

Este situat la nord de Paris la o distanta de 35 km. Este dedicat vechilor greci si romani. Este un parc tematic care ii are pe Asterisc si Obelix ca personaje principale. Veti avea parte de 32 de atractii diferite si o serie de activitati pentru copii de toate varstele.

parc-asterix-franta

10. Disneyland, Franta

Cu siguranta este cel mai renumit parc de distractii si fiecare din voi a auzit sau si-a dorit sa mearga macar o data aici. Are cele mai lungi trenuri de mare viteza ele avand o lungime de aproximativ 50 km. Disneyland Paris cuprinde o gama foarte mare de atractii, fiind impartit in doua parcuri cu tematica diferita: Disneyland Park și Walt Disney Studios Park. Cel din urma este  care ofera un alt gen de atractii cum ar fi cinematografe (inclusiv un IMAX), teatre, terenuri de golf, restaurante si baruri etc.

In functie de fiecare perioada a anului, DisneyLand ofera o multitudine de evenimente de sezon speciale si statiunea va va face sa bifati toate atractiile.

disney1

Tags : parcuri de distractii celebre europa