close

Europenii au început să exploreze zona în primele decenii ale secolului 16,  printre primii exploratori aflându-se și Giovanni da Verrazzano, un italian care a navigat de-a lungul coastei Atlanticului, vrând să ajungă  în Asia.
Așezarea unde se află actualul New York a fost numită New Amsterdam, iar în 1626, guvernatorul  regiunii, Peter Minuit, a cumpărat Insula Manhattan de la aborigeni. New York a fost sub ocupație olandeză, dar și britanică. Din  1760 are numele de New York City.

Iată câteva obiective turistice inedite din orașul american:

The New York Historical Society

Este cel mai vechi muzeu din New York, având și bibliotecă. A fost fondat în 1804. Adăpostește  artefacte care au aparținut foștilor președinți americani George Washington, Abraham Lincoln, Ulysses Grant.

Columbus Circle (sens giratoriu)

Se află în Manhattan. Sensul giratoriu este deosebit. Numele provine de la renumitul explorator Cristofor Columb a cărui statuie se găsește în centrul sensului giratoriu. Statuia ce a fost realizată când s-au împlinit 400 de ani de la debarcarea sa pe acest tărâm.

Clădirea Flatiron

A fost  proiectată de arhitectul Daniel Burnham din Chicago și construită în 1902. Edificiul urma să servească drept birouri pentru compania George A. Fuller, o importantă firmă contractantă din Chicago.

West Village

Este unul dintre cele mai vechi cartiere din New York. Unele străzi au piatră cubică.

În acest cartier veți putea vizita un bazar de weekend: o piață de vechituri.

Lombardi’s Pizza

Este prima pizzerie din America. Datează din 1905.

 

 

 

 

Tags : inediteNew Yorkobiective