close
Destinatii ⇣

Clădiri remarcabile și peisaje uimitoare din țara noastră

În România descoperim mereu edificii și locuri minunate. Iată câteva dintre acestea:

Palatul Suter, în prezent hotel de lux în zona Filaret din București. A fost ridicat între anii 1902 și 1906. Arhitectul elvețian Adolf Suter l-a construit. Stilul arhitectural al clădirii este neoromânesc. Hotelul are un candelabru unic din sticlă de Murano, cântărește peste 2 tone și cuprinde 3 etaje.

Cascada Pruncea-Cașoca din județul Buzău

La aproximativ 10 kilometri de Barajul Siriu se găsește această frumoasă cascadă, în Masivul Podul Calului.

Biserica din împletitură de nuiele, județul Constanța

În satul Izvoarele există o biserică unică în România, fără turlă și construită din împletitură de nuiele lipită cu pământ. Nu se știe cine a ridicat-o. Poartă hramul Sfântului Dimitrie și are dimensiunile unei case tradiționale. Biserica are altar semicircular, pronaos, naos, bolți din lemn, pridvor, dar și icoane foarte bine păstrate. Edificiul se află pe o veche necropolă care aparținea culturii Gumelnița.

Parcul Central din Cluj-Napoca

Acest parc a fost fondat în anul 1827. În parc există Lacul Miko unde era în trecut un mare patinoar. Pavilionul de Patinaj (Clădirea Kios) adăpostește restaurante.


Cetatea în formă de stea din Cluj-Napoca


Este o veche fortăreață austriacă, sora mai mare a Cetății din Alba-Iulia.
În interior erau clădiri administrative, un depozit de armament și o garnizoană. Cetățuia a fost ridicată în perioada 1715-1735. Orașul era controlat cu ajutorul acesteia. A funcționat și ca închisoare.Tags : cladiripeisajeromania