close
AmericaDestinatii ⇣Paraguay

Vacanta in Paraguay: o tara fantastica pentru turisti

Probabil ati auzit de Paraguay. Astazi, Travelica va poarta pe teritoriul unui stat cu un potential imens pentru turism, chiar daca Paraguay-ul nu are iesire la mare si, implicit, nici litoral.

Mai intai, cate ceva despre aceasta tara: este marginita de catre Brazilia, Bolivia si Argentina, fiind inconjurata pe de-a-ntregul. Tara are o populatie de aproximativ 6,5 milioane de oameni, din care aproximativ 30% locuiesc in Asuncion, care este cel mai mare oras din Paraguay si, totodata, capitala republicii.
salto de nacunday
paraguay 2
Ziceam ca Paraguay nu are deschidere la mare sau la ocean si intr-adevar, nu are. Ce vedeti in poza de mai sus este raul omonim, care strabate tara de la nord la sud si care mai este denumit uneori “Corazon de America”, adica “inima Americii” (latine).

Obiective turistice in Paraguay

Cascadele Iguazu. Intalnite de-a lungul raului Iguazu la zona de intalnire a 3 state (Paraguay, Argentina si Brazilia) de-a lungul raului Iguazu, ele ofera o priveliste fabuloasa. Au un debit fulminant de 1500 de metri cubi pe minut.

La Santisima Trinidad de Parana. Este cel de-al doilea cel mai faimos obiectiv turistic din aceasta tara. Construit in 1706, este la origine o constructie iezuita, care a ajutat la colonizarea Americii de sud in secolele 17-18. Pentru turisti e bine de stiut ca ruinele acestei constructii se gasesc in apropierea orasului Encarnacion, oras care la randu-i, aminteste de intentiile iezuite de a coloniza zonele locale si de a ii converti pe bastinasi la crestinism.
santisima trininad de parana

Casa de los Diputados

Echivalentul Camerei Deputatilor din Romania, aceasta cladire a servit si pe post de banca de sange in timpul razboiului paraguayan. Este una dintre cele mai mari cladiri din tara si una dintre cele mai fascinante din punct de vedere arhitectural.
casa deputatilor