close

Varna este unul dintre cele mai importante orase ale Bulgariei si, totodata, una dintre cele mai populare statiuni de pe litoralul bulgaresc. Aflat la doar 4 ore de mers de Bucuresti, orasul este cunoscut romanilor pentru conditiile de cazare de pe litoral, cu oferte all inclusive si preturi foarte bune, insa pentru bulgari este mult mai mult de atat. Varna are un important port maritim pentru economia bulgareasca, plus ca a fost in trecut sediul flotei nationale a Bulgariei.

Departe de-a fi un oras-statiune tipic (orasul are circa 350,000 de locuitori constanti), Varna concureaza cu toate celelalte statiuni bulgaresti, cu mentiunea ca nu le intrece. Pentru cei care vor o statiune in adevaratul sens al cuvantului Nisipurile de Aur sunt o alegere mult mai buna. Daca vreti, Varna inseamna pentru litoralul bulgaresc la fel ce Constanta inseamna pentru litoralul romanesc

varna 5 varna 4 varna 3 varna 2 varna 1 cladirea operei
Daca ajungeti la Varna, trebuie neaparat sa vizitati Muzeul Naval National, care aminteste de locul de resedinta a flotei. A fost fondat in urma cu 100 de ani si gazduieste de la machete si arme pana la nave in marime naturala.nava
Amatorii de istorie pot vizita si Muzeul Arheologic, care gazduieste bucati incredibile de istorie prin colectiile sale tracice. Aurul Varnei este cel mai popular exponat, intrucat gazduieste mai multe bucati de aur despre care s-ar spune ca dateaza inca de acum 6000 de ani.
varna gold
Nu trebuie ignorate plajele, care sunt fine si curatate zilnic. Hotelurile bulgaresti sunt renumite pentru conditiile pe care le ofera turistilor, precum si pentru preturile mici pe care le percep pentru cazare in unitati de 4 si 5 stele. Singurul capitol, in opinia unora, la care bulgarii nu exceleaza e mancarea, pe care multi o considera fada si lipsita de gust. Asta depinde destul de mult de la hotel la hotel, intrucat exista si foarte mult feedback pozitiv referitor la acest aspect.