close

Nu multa lume a auzit de Lesotho, iar dintre cei care au auzit, putini stiu ca nu e o provincie a Africii de Sud, ci un stat-enclava, independent totusi, dar care e inconjurat pe deplin de Africa de Sud. Are o populatie totala de circa 2 milioane si face parte din natiunile Commonwealth, ceea ce inseamna ca romanii nu au nevoie de viza pentru a ajunge acolo.

Cel mai mare oras din Lesotho este Maseru, un oras cu aproape 230,000 de locuitori, pozitionat de-a lungul raului Caledon. Din pacate pentru locuitorii sai, circa un milion dintre ei traiesc la limita inferioara a subzistentei, cu mai putin de 1,25 de dolari pe zi, acest stat fiind considerat unul dintre cele mai sarace din lumea. In ciuda acestui aspect, turistii care se incumeteaza sa viziteze acest stat pot vizita cateva obiective turistice unice pe Pamant, despre care vorbim pe scurt mai jos.
lesotho

Obiective turistice in Lesotho

 1. Sehlabathebe National Park este localizat in muntii Maloto si este destul de izolat. Transportul in zona se face pe cai sau cu automobile de teren, cu toate ca prima varianta este mai optima pentru cei care vor sa se bucure de peisaje. In parc veti putea observa cascade, roci de mari dimensiuni inconjurate de ape, sculpturi stravechi in piatra.
  lesotho national park
  lesotho national park 2
 2. Muntele Thaba-Bosiu si satul cultural omonim sunt iarasi 2 lucruri care merita vizitate, mai ales ca in satul cultural turistii au ocazia sa vada cum anume a trait populatia africana in ultimii 300-400 de ani.
  thaba-bosiu-cultural-village
 3. Arhivele regale sunt destinatia perfecta pentru pasionatii de istorie, intrucat pastreaza cu grija acte inca de dinaintea colonizarii Africii. In apropierea Arhivelor se afla resedinta regala, care nu poate fi vizitata pe dinauntru de turisti, dar care poate fi admirata de pe exterior.
  pm637pmPM5pm6373
Tags : africa de sudlesothovacanta in lesotho