close

Desi distrus aproape complet in timpul celor Doua Razboaie Mondiale, orasul Munchen din Germania este unul dintre cele mai frumoase orase din Germania si din Europa. Situata in vecinatatea Muntilor Alpi, capitala Bavariei gazduieste an de an festivalul Oktoberfest, la care iau parte turisti veniti din toate colturile lumii, pentru a se distra si pentru a-si stinge setea cu celebra bere nemteasca. In acest articol, vom vorbi despre orasul Munchen si despre ceea ce puteti vizita daca va decideti sa mergeti acolo.

Munchen1

Munchen2

Orasul Munchen este cel de-al treilea mare oras din Germania, dupa Berlin si Hamburg si dateaza de mai bine de noua secole. A fost intemeiat de catre Duke Henry Leul, iar numele sau, Munchen (lacasul calugarilor) provine de la o manastire intemeiata aici in secolul al VIII-lea.

Munchen7

Munchen este atat un loc renumit pentru petrecerile de pomina, dar si un important centru cultural si economic. Stagiuni de teatru, de opera, concerte, dar si numeroase expozitii de arta, toate se numara printre activitatile culturale la care puteti lua parte cand vizitati Munchen-ul.

Munchen4

Munhen5

Arhitectura orasului imbina modernismul cu traditionalismul, intr-un fel aparte. Exista nenumarate cladiri cu arhitectura gotica, baroca, renascentista, dar si neo-clasica, arhitectura care da orasului acel farmec unic.

Munchen6

In fiecare an, in Munchen se organizeaza celebrul festival Oktoberfest are, contrar asteptarilor, nu se desfasoara pe parcursul lunii octombrie, ci incepe pe 18 septembrie si se termina undeva la inceputul lui octombrie, pe 3.

1

In cadrul festivalului aveti posibilitatea sa va infruptati din traditionalii carnaciori picanti si alte preparate specifice zonei, cat si sa savurati berea care curge in valuri, servita de nemtoaice imbracate in costume traditionale bavareze.

2

Printre obiectivele pe care le puteti vizita in Munchen se numara si faimoasa Marienplatz. In centrul pietei se afla statuia Fecioarei Maria, dar si cele doua primarii, veche si noua. Tot aici veti gasi si biserica Sfantul Petru.

marienplatz

Alte obiectiva care merita vizitate in Munchen sunt muzeul BMW, Gradina Englezeasca, renumita pentru faptul ca aici se practica nudismul in aer liber, dar si nenumaratele muzee din oras.

BMW Hochhaus und BMW Museum 2008

Tags : munchenvacanta munchen