close

Potrivit istoricului roman Titus Livius, un sat celtic a fost  fondat  pentru prima dată  pe acest teritoriu în secolul 6 î.Hr. Mediolanum (acesta a fost numele roman pentru Milano) a fost  cucerit de legiunile romane în anul 222 î.Hr.

Milano a fost capitala Imperiului Roman de Apus  timp de de 109 ani.

De-a lungul istoriei, Milano a fost sub stăpânire franceză, spaniolă, austro-ungară.

Obiective turistice:

Domul din Milano are 109 metri. Este una dintre clădirile importante din Europa. Este a doua biserică în ceea ce priveşte mărimea din Italia şi a treia  la nivel mondial. Se află în Piaţa Centrală din Milano. Mark Twain spunea despre acesta că este  ”Un poem în marmură”.  Construcţia acestui dom a început în 1386  şi a durat 500 de ani.  Domul este celebru şi datorită faptului că acolo se găseşte cea mai mare colecţie de statui de marmură din lume, 3.500. Faţada de marmură în stil baroc şi neogotic impresionează, precum şi cele 135 de turle, cele cinci uşi de bronz sculptate şi ferestrele mari. Intrarea în dom este gratuită, dar vizitarea turnului se plăteşte. Din turn puteţi admira oraşul, stadionul San Siro şi chiar Alpii.

duomo

Teatrul Scala  (Teatro alla Scala) se află în Piaţa Scala. Din 1776,  acolo  au loc concerte de muzică clasică, spectacole de operă, balet. În interiorul sălii de concert nu este voie să aveţi aparate de fotografiat sau de filmat. Puteţi  vizita şi muzeele acelui teatru, unde sunt expuse instrumentele marilor compozitori precum Verdi, pianine unice, picturi şi sculpturi care au aparţinut unor oameni care au ajutat la construirea şi dezvoltarea acestui ”templu al muzicii”. Există şi o încăpere dedicată comediei artiştilor, ”commedia dell’arte”.

scala
scala2

Castelul Sforzesco

Castelul  a fost construit de Francesco Sforza în  1450.  Găzduieşte două galerii de artă cu operele  lul Michelangelo şi Muzeul de Artă Antică.

Castelul_Sforzesco
sforzesco-fronte-del-castello

Biserica Santa Maria della Grazie

În interiorul acelei biserici se găseşte cea mai importantă lucrare din Renaştere, şi anume  ”Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci. Iisus spune că va fi trădat de unul dintre discipolii săi. Puteţi vizita gratuit biserica, dar pentru a admira pictura lui da Vinci se face rezervare din cauza numărului de turişti, plătindu-se taxă.

santamariadellegrazie

Turnul Pirelli

A fost construit pe locul primei fabrici de cauciucuri Pirelli. Timp de 10 ani a fost cel mai înalt zgârie-nori din lume.  Arhitectura  sa a inspirat construirea clădirii Pan Am Building din New York şi a Turnului Alpha din Birmingham.

turnulpirelli

Gastronomie

Brânzeturile au mai multe denumiri: stracchino, taleggio, gorgonzola, mascarpone.  Brânza, laptele, smântâna, orezul, legumele şi carnea sunt ingredientele de bază  ale gastronomiei italiene.

Panettone,   un fel de cozonac umplut cu fructe uscate (lămâi, portocale, struguri) este desertul tradiţional al oraşului Milano. Să comandaţi şi îngheţată, căci se face după o reţetă specială.

 

 

Tags : Italiamilanooras