close
Romania

Vreti sa vizitati Clujul in aceasta vara? Iata cateva sfaturi!

Clujul, dupa cum stiti, este Capitala Europeana a Tineretului, ceea ce inseamna ca vara aceasta vor fi o multime de evenimente (peste 1500), care mai de care mai interesante. Zilelele acestea au fost zilele orasului, ocazie cu care am avut ocazia sa discutam cu mai multi oameni din zona, dar si sa observam marile probleme ale orasului:

1) Clujul este deja vizitat de un numar mare de straini, iar o buna parte dintre locurile bune de cazare sunt ocupate, multe dintre cele ramase fiind fie prea scumpe, fie sub nivelul de confort asteptat de majoritatea turistilor.

2) Marile artere ale orasului sunt in reparatii totale. Sigur, pe timp de vara orasul va fi mai gol, insa daca planuiti sa mergeti la Electric Castle 2015, la Untold Festival, inarmati-va cu rabdare. Sambata am ramas blocati in autobuzul 24, intrucat pe linia destinata autobuzelor avea loc o parada care ne-a tinut in loc mai bine de 15-20 de minute.

3) Chiar daca sunt mai ieftine, pensiunile din Floresti sunt, de regula, prea departe, iar daca tinem cont de aglomeratia din orele de varf, nu se merita sa economisiti cativa zeci de lei, dar sa pierdeti 1-2 ore in trafic.

4) Din discutiile cu partenerii, o buna parte dintre locurile bune de cazare (inclusiv apartamentele de inchiriat in regim hotelier) sunt deja rezervate in preajma evenimentelor majore (Untold Festival si Electric Castle 2015). Eventual, puteti apela la click-travel.ro pentru a mai prinde cateva locuri de cazare la pret bun.

5) Evitati pensiunile din centru sau din preajma spitalelor. Ele sunt mai scumpe, iar preturile deseori nu se justifica. In schimb, sunt in apropierea centrului sau cel putin in apropierea arterelor mari, pensiuni si hoteluri mai mici, la preturi mai accesibile. De asemenea, ar fi bine sa evitati perioadele in care facultatile cautate au examenele de admitere. Ca sa va faceti o idee, numai weekend-ul acesta cei de la UMF Cluj au avut peste 1500 de oameni care au dat examenul de simulare, multi dintre ei nefiind din Cluj. Ei bine, si Facultatile de Arhitectura, Medicina si toate celelalte facultati la care se da admitere, vor avea aceste examene aproximativ in aceeasi perioada, astfel ca multe dintre locurile de cazare vor fi ocupate. Rezervati din timp!

buna-dimineata-cluj-napoca_50938f33c3427_b