close

Grecia, iar aici ne referim la oricare dintre orasele sau statiunile ei, nu e o atractie turistica numai pentru plajele si statiunile sale, ci este un loc incarcat de istorie. Desigur, stiati asta deja. Cand vine vorba de o vacanta in Grecia, multa lume o alege in mare pentru preturile mici, pentru conditiile bune de cazare, dar si pentru faptul ca este un loc cu o atmosfera linistita, in care, in general, viata pare lipsita de griji.

Pentru articolul de azi v-am pregatit cateva lucruri de stiut despre Grecia, lucruri care va pot salva timp, dar care totodata, va pot garanta o experienta deosebita, cu mult superioara celor care se limiteaza la statul pe plajele grecesti.
grecia 7

grecia 6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

grecia 4

grecia 3

grecia 2

grecia 1
1. Daca vreti sa nu cheltuiti foarte multi bani, atunci evitati restaurantele dedicate turistilor, precum si majoritatea restaurantelor in general. Cam in fiecare statiune sunt comercianti stradali care vand gyros si alte mancaruri grecesti la portii mai mult decat rezonabile la preturi care incep de la 1 Euro.

2. Grecia nu merita vizitata doar vara, ci si iarna. De exemplu, in fiecare an la mijlocul lui ianuarie se organizeaza carnavalul Patra, care tine pana la o luna si jumatate, timp in care se organizeaza spectacole tematice, petreceri fastuoase si multe altele. Pentru amatorii de distractie e locul perfect.

3. Festivalul Helenic organizat in fiecare vara in Atena atrage mii de turisti. E o ocazie buna de a cunoaste lume noua, dar si de a afla mai multe despre vechea civilizatie greceasca. Au loc spectacole de teatru antic, petreceri, iar unele dintre bataliile faimoase ale Greciei sunt refacute complet.

4. Grecia e o destinatie superba chiar si in perioada de toamna, atunci cand caldura devine suportabila pentru marea majoritate a oamenilor. Tot atunci preturile scad semnificativ. Unii spun ca atunci e cel mai bun moment de mers in Grecia.

5. Santorini e cea mai spectaculoasa insula. Contrar miturilor, daca nu tineti sa stati neaparat in orasul principal, atunci preturile sunt accesibile. La fel si in Mykonos, un alt loc declarat de turisti drept una dintre cele mai scumpe regiuni grecesti.

Tags : atenafestivalul helenicgreciagyrosmykonossantorini