close
Destinatii ⇣Grecia

Locuri frumoase de vizitat în însorita Grecie

Kos este a doua insulă ca mărime din grupul Dodecanezelor. Are  aproape 45 de kilometri. Acolo sunt livezi, podgorii şi măslini.

În oraşul Kos de pe insula cu acelaşi nume s-a născut Hippocrate, părintele medicinii moderne.

Castelul Cavalerilor datează din Evul Mediu. Are în compoziţie marmură. Cavalerii Ioaniţi au condus insula.

Muzeul Arheologic deţine o statuie de marmură a lui Hippocrate din secolul IV î.Hr.

În oraş mai sunt şi ruinele de la Casa Romana, o vilă romană restaurată în anii ’30. Acolo sunt mozaicuri, pereţi pictaţi şi o bucată dintr-un drum roman.

Asclepio de pe insula Kos datează din secolul IV î.Hr. Centru antic de sănătate, Asclepio este închinat zeului vindecării. Acolo există ruinele unor băi şi temple.

 

Astipalea

Această insulă are formă de fluture. Casele albe, castelul veneţian şi morile de vânt sunt principalele atracţii pentru turişti.

Pe această frumoasă insulă, la Agios Ioannis se găsesc ruinele unui castel bizantin, dar şi o cascadă, lucru rar pentru insulele greceşti.

Principala staţiune de pe insula Astypalea este Livadia.

Nissiros este o insulă vulcanică. Principala atracţie turistică este vulcanul aflat în centrul insulei. Este cel mai tânăr vulcan din Grecia, având 160.000 de ani vechime. Vulcanul este activ.

Heraklion este cel mai mare oraş de pe insula Creta şi al patrulea din Grecia. Acolo vă puteţi plimba prin Parcul El Greco.

Heraklion este capitala Cretei, având port şi aeroport.

Tot în Heraklion se găseşte Muzeul de Istorie al Cretei. La muzeu veţi putea admira singura pictură a lui El Greco expusă pe insula pe care s-a născut acesta. Se numeşte ”Mănăstirea Sfânta Ecaterina pe Muntele Sinai” şi are o sală doar pentru ea. A fost pictată în jurul anului 1570.

 

 

Tags : frumoasegrecialocuri