close

Oktoberfest este un festival care sarbatoreste berea timp de 16 zile,  organizat anual la Munchen, Bavaria, Germania. Anul acesta se sarbatoreste in perioada 21 septembrie – 06 octombrie. Este unul din cele mai celebre evenimente din Germania si recunoscut in intreaga lume. In medie, anual, participa cam 6 milioane din toate colturile lumii. Este o traditie care a fost preluata si de alte tari din Europa. De exemplu la noi s-a sarbatorit anul acesta la Brasov in prima parte a lunii septembrie. si se va muta la Bucuresti pentru prima data in parcarea Anchor Plaza Mall din 03-06 octombrie. Deci vom avea ocazia sa incheiem acest festival in acelasi timp cu germanii daca nu avem ocazia sa ajungem la Munchen Cand cineva spunem Oktoberfest ne ducem cu gandul la Munchen si la raurile de bere ce curg incontinuu peste toate corturile festive pline de oameni zgomotosi.  Evenimentul atrage cele mai reprezentative si renumite fabrici de bere din Germania: Pauler, Spaten,Hofbräu, Hacker-Pschorr, Augustiner și Löwenbräu plus o sumedenie de alternative pentru distractie.

oktoberfest-2013

oktoberfest 2013 -2

oktoberfest_munchen2

oktoberfest -2013-1

ocktoberfest-germania1

Veti intalni corturi destinate servirii mancarii, un alt simbol al festivalului si sunt numite “Festhalle”. Aici veti putea bea bere in continuare, dar veti servi mancaruri traditionale bavareze din  carne de portc sau fripturi de pui. Veti fi mereu serviti fete tinere, mereu cu zambetul pe buze si imbracate in costume traditionale nemtesti. PRintre mese se vor plimba si fete care vand suveniruri in concordanta cu festivalul, mai ales tricouri si palarii.

Va povesteam mai devreme de celebrele marci de bere din Munchen. Acestea au fiecare propriul cort si niciodata nu veti auzi o muzica la fel. Fiecare are marca are stilul ei: de la muzica traditionala pana la rock foarte zgomotos. Oricum nimic nu mai conteaza in momentul in care berea curge fara oprire. Zgomotul creat de oameni reuseste sa acopere sunteul muzicii. Fiecare cort este decorat in felul lui. De exemplu cel al berii Hacker-Pschorr are zidurile pictate cu scene din viata Munchenului din secolul trecut. Pentru cei care prefera locurile mai linistite sau sunt veniti cu familia va recomandam sa cortul celor de la Paulaner. Aici totul este mai linistit si relaxant, cu muzica live si puteti bea cata bere doriti fara sa trebuiasca sa vorbiti foarte tare cu interlocutorii vostri.

Daca v-ati saturat de atata bere si vreti sa schimbati atmosfera sa stiti ca aici exista si un parc de distractii.  Aici va asteapta o serie de distractii cum ar fi: ciocnirea cu masinutele electrice, un labirint din oglinzi care va modifica forma corpului, carusele si un mantagne russe cu 5 bucle verticale. Trebuie sa stiti ca pentru fiecare joc in parte trebuie sa scoateti din buzunar cel putin 6 euro de persoana.

oktoberfest_lunapark1
Si daca suntem la capitolul costuri trebuie sa va spunem ca in perioada festivalului preturile la Munchen parca explodeaza. Cazarea la hotelurile din jurul festivalului este foarte scumpa, cel putin pentru noi ca romani, cand ne gandim la salariile medii din tara. Asa ca va recomandam sa va cazati undeva mai spre periferia orasului. Nici berea nu este deloc ieftina: o halba de 1 litru costa 10 euro. Si masa la festival se plateste tot cu 10 euro.

Trebuie sa aveti un buget destul de generos chiar si pentru cateva zile la Oktoberfest. Dar din fericire muzica live si veselia oamenilor va vor face sa nu va mai ganditi la partea economica si sa va bucurati de atmosfera.
PRezenta la Oktoberfeste este o experienta pe care oricare dintre noi ar trebui sa o traiasca macar o data in viata. Este ceva exatraodinar plus ca veti gusta atat la propriu cat si la figurat din traditiile nemtesti!

Travelica va ajuta sa ajungeti la Oktoberfest ! Te astept la Click Travel pentru a planifica o excursie-petrecere de exceptie !

Tags : oktoberfest munchen