close
Diverse turism

Ce trebuie sa faceti inainte sa plecati in vacanta !

Vacanta perfecta este pe cale sa inceapa. Ati ales destinatia, hotelul si gasca de prieteni! Trebuie sa va asigurati ca nimeni si nimic nu va va strica sejurul. Astazi va oferim cateva sfaturi cu masurile de precautie pe care trebuie sa le luati inainte sa plecati undeva:

calatorie

1. Verificati starea vremii:

Sunt foarte multe site-uri si aplicatii pentru telefoanele mobile care va pot anunta cum v-a fi vremea. Acest lucru este primul pe care trebuie sa il luati in calcul in momentul in care va planificati excursia. In general destiinatiile ravnite de toti au preturi mici in perioadele extrasezon, cand vremea este capricioasa. Asa ca ganditi-va de doua ori inainte sa alegeti doar pentru ca are un pret exceptional. Daca vreti sa mergeti intr-o zona cu plaje veti vrea sa va bucurati de soare si de viata de noapte. Inca un motiv in plus sa va interesati inainte.

starea-vremii

2.  Faceti-va vaccinele:

Cand spunem asta nu ne referim la toate, decat daca vreti sa plecati in Africa. Cu totii stim ca pentru a calatori aici este nevoie de foarte multe vaccinuri si aprobari. Pentru restul destinatiilor ar fi recomandat sa le faceti pe cele pentru hepatita sau gripa. Nu cred ca va doriti sa raciti si sa va stricati toate planurile. De altfel va puteti consulta si cu medicul vostru de familie pentru ce ar trebuie sa va vaccinati in functie de destinatie.

3. Faceti-va asigurare medicala

Stim ca in momentul in care va achizitionati o excursie prin intermediul unei agentii ca aceasta este optionala mereu. Noi va recomandam sa o faceti. Nu costa foarte mult si va va ajuta sa evitati situatiile imprevizibile. Serviciile medicale in afara sunt mai scumpe ca la noi si s-ar putea sa va dea programul peste cap. De exemplu poate faceti insolatie sau indigestie de la mancare cu siguranta veti avea nevoie consultul unui medic. Cu ajutorul asigurarii medicale nu veti mai plati nimic.    Resurse : Bootsnall.com are o diagramă comparație la îndemână pentru mai multe asigurare medicală planuri de populare cu Round- the- lumea călătorilor .

Medical Records & Stethoscope

4. Faceti copii xerox la toate documentele de calatorie

Este o solutie de rezerva daca va pierdeti din documente. Asa veti avea o copie mereu in bagaje. Sa speram ca nu le pierdeti si pe acelea J. Cum mai toata lumea are un telefon inteligent in ziua de azi, puteti sa le fotografiati si sa le tineti in memoria telefonului.

vacanta-ieftina

5.  Faceti o lista cu tot ce trebuie sa luati in vacanta

Este acel „must have” al excursiei. Pentru ca daca va grabiti si nu aveti ceva notat cu siguranta veti uita ceva de care veti avea nevoie acolo. Printre lucrurile de nelipsit se numara: aparatul de fotografiat, telefoanele sau incaratoarele. Va dati seama daca uitati incarcatorul de la telefon si nu veti avea de unde sa imprumutati unul? Traim intr-o lume a tehnologiei si suntem aproape dependenti de telefon. Asa ca fara el va veti simti incompleti, ca si cum va lipseste ceva, ca si cum ati pierdut o parte din voi.

vacanta

6. Luati-va un ghid conversational al tarii vizitate

Daca nu stiti limba zonei pe care o vizitati va recomandam sa va luati acele mini dictionare de conversatii uzuale. Trebuie sa fiti pregatiti pentru orice situatie. Daca nu gasiti hotelul sau nu stiti pe unde sa mergeti catre un obiectiv turistic, trebuie sa luati in calcul ca nu toata lumea vorbeste engleza, bineinteles cu exceptia tarilor unde aceasta este limba nationala.

Tags : sfaturi vacanta