close
astrafilm2015

Acest festival de film documentar are loc în perioada 5-11 octombrie 2015 la Sibiu. La ora 18.00, în Sala Thalia, Astra Film se deschide pentru prima oară cu spectacolul de teatru documentar ”Double Bind”, prezentat de Teatrul  Naţional din Târgu- Mureş. Joacă 11 actori români şi maghiari.

Juriul festivalului este alcătuit, printre alţii, din : John Appel, regizor, trainer și membru al juriului la festivaluri precum  IDFA, Karlovy Vary; Manuela Cernat, critic de film; Géza Csákvári, critic de film și director artistic Cinefest; Roberto Cueto, programator la Festivalul San Sebastian; Thierry Garrel, fost director al departamentului de film documentar la ARTE Franța; Cristi Puiu, regizor român; Tania Rakhmanova, regizoare recompensată cu premiul Emmy.

Este a 22-a ediţie de Astra Film.

La festival vor fi filme, teatru, concerte şi dezbateri.

Vor fi  şi  programe  deosebite precum Neorealism și Nou- Realism,  nouă filme clasice de referință care arată modul în care regizori precum Luchino Visconti, Vittorio De Sica, Teresa Villaverde au vrut transpunerea realităţii în filmul de ficţiune.

Filmul ”Moartea Domnului Lăzărescu” (2005) va fi  în centrul discuţiei ”Din culise”. Se va vorbi despre procesul de creare a unei realități care a luat forma unui film de ficțiune.

Invitaţi:

Cristi Puiu, regizor

Andreea Păduraru, regizor

Oana Giurgiu, regizor și producător

Scriitorul Radu Vancu va modera discuţia.

Joi, 08.10.2015, ora 18:00, Astra Film Cinema

Printre filmele aflate în competiţie se află ”(se)Cechanok”; ” About love: Ira”; ”Always in Motion”; ”Always Together”.

În fiecare seară vor concerta trupe cunoscute precum Taraful din Clejani, Fanfara Transilvania,  Fanfara 10 Prăjini, Trei Parale, Peste Pădure.

Tags : astrafilmsibiu