close

Maroc, țară din Africa de Nord, este mărginită de Oceanul Atlantic și Marea Mediterană. Două treimi din suprafața Marocului este formată din munți arizi și nisip. Acolo se găsește și șofranul, floarea deșertului, condimentul cel mai scump din lume.

Iată câteva atracții turistice din această țară:

Azilal și Valea Oamenilor Fericiți

Azilal se află în centrul Marocului. Frumusețea acestui oraș din inima Munților Atlas vă va încânta. Azilal are o cultură plină de viață.

Bucătăria este bogată și variată, cu mâncăruri cum ar fi cușcușul berber, tocănița de pește și măslinele preparate cu ulei de argan.

În provincia Azilal se găsește Lacul Bin el Ouidane,  la 810 de metri deasupra nivelului mării, acoperind mai mult de 37 de kilometri pătrați.

În aceeași provincie, la 150 de kilometri de Marrakech puteți admira Cascadele Ouzoud de 110 metri.

Rezervația Naturală Tamga și faimoasa sa „catedrală”, Stânca Mastfrane

Stânca se înalță la peste 1.500 de metri.

Valea Aït Bouguemez la poalele Muntelui M’goun, care se ridică la peste 4.000 de metri

„Valea oamenilor fericiți” este numită aceasta.

Dunele Saharei din satul Merzouga își schimbă continuu formele

Orașul Taroudant

Se află în sudul Marocului, la 72 de kilometri de orașul Agadir.

Hotelul Salam din Taroudant a fost palat regal. Are grădini care datează de acum 100 de ani.

Cheile Todra, cu un peisaj spectaculos

Sunt în sudul Marocului. Lungimea lor este de 40 de kilometri. Acolo sunt mici hoteluri unde vă puteți caza.

Marrakech

Orașul-grădină fondat în secolul 11 este regina oazelor. Palmierul domină Marrakech. Acesta nu este tăiat nici dacă este pe stradă.

Acolo se găsesc și Grădinile Menara.

Piața Publică Djemaa El-Fna din Marrakech este plină de pictori henna, comercianți, îmblânzitori de animale, acrobați, povestitori, dansatoare și bucătari de noapte.

Orașul Ifrane

Acolo există cea mai mare pădure de cedru din lume.
Aerul pur al Ifrane depinde de un echilibru delicat. Pentru a-l păstra, orașul este închis într-un parc natural.  Multe trasee de drumeții sunt printre cele mai frumoase din țară. Este o varietate bogată de animale sălbatice, inclusiv cerbi, maimuțe.
Ifrane este, de asemenea, plin de istorie. Orașul poate fi  vizitat într-un tren mic. În Ifrane sunt unele dintre cele mai curate străzi de pe  Glob.

Puteți descoperi meșteșugurile tradiționale din regiune cu ajutorul locuitorilor: țesătorii de covoare la războaie de țesut,  producătorii de coșuri din ratan, obiectele din ceramică.

Ifrane, ”Elveția în miniatură”, oferă toate acestea. În plus, Ifrane se mândrește cu un hotel de lux în mijlocul Marocului.

Băile Hammam

Sunt folosite tradiționalele săpunuri negre și mănuși aspre, masajele fiind cu uleiuri  de întreținere și înfrumusețare.

Beldi se numește săpunul negru marocan. Este un amestec de uleiuri de măsline, argan, uneori cu eucalipt.

Este cremos, hrănind  pielea în profunzime. Pentru a-l achiziționa, săpunul se găsește la unele hammamuri, îl prepară acolo, dar și în piețe.

Ruinele romane de la Volubilis (Patrimoniu Mondial)

Volubilis, sit arheologic nord-african, se găsește în apropiere de Fès. Sub conducerea regelui  Juba al II-lea, Volubilis a devenit un centru înfloritor al culturii elenistice târzii. Anexat  Romei, a devenit un municipiu (o comunitate care a exercitat drepturi parțiale ale cetățeniei romane) ca recompensă pentru sprijinirea Romei în timpul revoltei lui Aedmon și a devenit orașul central principal al provinciei romane Mauretania Tingitana.

Dintre ruine, amintim de un forum, o bazilică din secolul al II-lea și Arcul lui Caracalla.

 

 

 

 

 

Tags : frumoaselocurimaroc