close
Irlanda

Castelul Ashford, cel mai spectaculos hotel din Europa

Castelul Ashford din Irlanda este, fara indoiala, cel mai spectaculos hotel din Europa, un hotel de 5 stele amenajat intr-un castel ce dateaza inca din secolul 13, mai precis inca din 1228. Localizat pe o proprietate de circa 350 de acri, tocmai a fost redeschis amatorilor de servicii de lux si de vacante asisderea, dupa o investitie de 75 milioane de Euro.

Iar daca vorbim de castel, atunci vorbim cu siguranta de lobby-uri roiale si camere cu paturi de baldachin, precum si de servicii ca pentru o familie de origine nobila. Ce e interesant la acest castel ca are cateva incaperi care au fost incorporate sau amenajate de-a lungul timpului de mai multe familii, nu neaparat de catre proprietarii de drept. De exemplu, barul principal a fost construit in onoarea printului de Wales la sfarsitul anilor 1800, doar ca printul Wales a devenit cel pe care-l stim drept Regele George ale V-lea al Angliei.

Sala de dineuri a fost construita in onoarea regelui George al V-lea de catre familia Guiness si are si astazi candelabrele cu cristale Waterford originale, plus ca bucataria este condusa de reputatul bucatar Phillipe Farineau, ale carui preparate au ajutat mai multe restaurante sa dobandeasca o stea Michelin.
hotel irlanda 24

hotel irlanda 23

hotel irlanda 22

hotel irlanda 21

hotel irlanda 20

hotel irlanda 19

hotel irlanda 18

hotel irlanda 17

hotel irlanda 16

hotel irlanda 15

hotel irlanda 14

hotel irlanda 13

hotel irlanda 12

hotel irlanda 11

hotel irlanda 10

hotel irlanda 9

hotel irlanda 8

hotel irlanda 7

hotel irlanda 6

hotel irlanda 5

hotel irlanda 4

hotel irlanda 3

hotel irlanda 2

hotel irlanda 1
Fiecare incapere are rolul propriu bine definit: exista o camera de servire a ceaiului, o camera speciala pentru mic dejunurile tarzii, o fosta temnita in care astazi functioneaza un bistro de lux specializat in mancare irlandeza, cateva piscine interioare si un centru spa care ar face de rusine orice alt centru spa de la hotelurile din jur.

Baile si dormitoarele sunt fantastice: unele bai au cazi de lemn, iar dormitoarele au toate paturi cu baldachin si asternuturi de satin.

Sa nu uit: pretul pe noapte incepe de la 2400 de dolari, iar la acesti bani se mai adauga si taxele aferente pentru cei care vor sa invete sa calareasca, cum se dreseaza soimii de vanatoare (intrucat castelul Ashford gazduieste cea mai veche scoala de dresaj de soimi din Europa) si multe altele.