close
Irlanda

Lucruri de facut in Irlanda

Va mai amintiti oare acest articol in care va dadeam 10 motive sa vizitati Irlanda? Azi revenim cu cateva idei de lucuri de facut in Irlanda, astfel incat sa includeti pe lista de vacanta posibile si aceasta tara:

1. Amatori de golf? In Irlanda o sa gasiti o multe de country clubs, multe dintre ele in cadrul unor peisaje idilice, in umbra unor castele si nu numai, plus ca exista companii care pot customiza excursii exclusiv pentru golferi.
lucruri de facut in irlanda

2. Cork City e adevarata capitala a gastronomiei irlandeze. Au o Piata Englezeasca ce dateaza inca de la inceputul secolului 18 si este locul in care puteti gasi absolut tot ce vreti, dar si multe pub-uri in apropiere care ofera mancare irlandeza traditionala (si multa bere).
cork city

3. Faimoul local „The Cobblestone” gazduieste concerte cu muzica live 7 seri pe saptamana, plus ca mai ofera si lectii gratuite pentru turistii care vor sa invete sa cante muzica traditionala irlandeza la instrumente locale.
cobblestone

4. Pasionati de drumetii si vreti sa vedeti peisaje unice in Europa? Atunci Connemara National Park va sta la dispozitie 7 zile pe saptamana, timp in care puteti merge insotiti sau pe cont propriu pe o suprafata superba de aproape 10,000 de hectare.
Connemara National Park

5. Daca tot ajungeti in Galway pentru Connemara National Park, atunci opriti-va pentru scoici preparate in mod traditional. Aceasta zona e cunoscuta pentru acest tip de preparat, plus ca retetele sunt neschimbate de 300 de ani incoace.
scoici

6. Daca ajungeti in Dingle, atunci trebuie sa-l cautati pe Fungie, mascota orasului, un delfin despre care se crede ca are mai bine de 30 de ani si care este cunoscut pentru faptul ca interactioneaza deseori cu oamenii, atat in larg, cat si in apropiere de mal.
dingle

7. Ring of Kerry – un traseu fantastic, cu multe ruine medievale, cu orasele mici ale caror venituri vin exclusiv din turism si cu peisaje fantastice oferite de oceanul Atlantic.
Ring of Kerry

8. Killarney National Park – este cel mai inalt parc national din Irlanda si sediul mai multor specii de animale specifice acestei zone, care apropo, este protejata de lege inca de acum 1500 de ani. Totusi, este deschisa turistilor si amatorilor de aventuri.
killarnei national park