close

În lume există muzee care merită vizitate. Veţi cunoaşte lucruri noi şi veţi avea amintiri plăcute din vacanţe !

Iată câteva dintre muzeele deosebite:

Muzeul Pastelor din Roma, Italia

În italiană se numeşte  ”Museo Nazionale delle Paste Alimentari”. Este unicul  muzeu de acest gen din lume. Sunt expoziţii, dar şi prezentări referitoare  la celebrele paste. Veţi afla cum se prepară pastele, diverse reţete. În Sala Napoli sunt fotografii ale unor celebrităţi care se bucură servind paste.
Magazinul de suveniruri de la ieşirea de la muzeu vă va încânta.

museopasta
museopasta2

Muzeul Câinilor Saint -Bernard, oraşul Martigny, Elveţia

“Musée et Chiens du Saint- Bernard” a fost fondat în 2006 de Fundaţia ”Bernard și Caroline de Watteville”. Este gestionat de Fundația Barry de la mijlocul anului 2014.
Muzeul îşi propune să  prezinte această frumoasă rasă, una dintre cele mai devotate omului. În trecut, aceşti câini erau folosiţi pentru salvarea celor pierduţi în zăpadă.

Câinii Saint-Bernard cresc foarte repede. Durata de viaţă este, în medie, de opt ani.

Cel mai cunoscut căţel Saint-Bernard a fost Barry, care a salvat multe persoane care se rătăciseră  într-o trecătoare din Elvetia, acele persoane stând şi în viscol.

muzeustbernard

Museo del Lavoro, Muzeul Muncii din comuna San Potito Ultra, Italia

San Potito Ultra se află în provincia Avellino, regiunea Campania. Cunoscută anterior ca “Radicozzo”,  mai târziu a fost numită  San Potito și în 1860 San Potito Ultra pentru a se distinge de  San Potito Sannitico di nprovincia Caserta.

La Muzeul Muncii sunt unelte, echipamente şi evidenţe istorice ale muncii. Se găseşte în Palatul Amatucci. Palatul a fost construit în secolul 18 şi a aparţinut baronilor Amatucci.

palazzoamatucci
museolavoro

Muzeul Aventurii Industriale din oraşul Apt, Franţa

Apt este situat în departamentul Vaucluse.

În franceză, muzeul  se numeşte Le Musee  de l’Aventure Industrielle du Pays d’Apt. Acolo sunt prezentate ceramica, ocrul şi fructele confiate celebre în lume. Veţi putea admira unelte manuale cu care se decojeau fructele, producându-se apoi fructe confiate. Cuptoarele, dar şi cuva cu înveliş dublu (maşinărie cu aburi) sunt alte lucruri interesante.

orasulaptOraşul Apt

musee-aptMuzeul Aventurii Industriale din Apt

muzeuapt

muzeapt2
muzeuapt3

Muzeul Napoleon Bonaparte,  Ajaccio, Franţa

Napoleon Bonaparte s-a născut în oraşul Ajaccio în 1769.

Casa în care s-a născut  a fost transformată în muzeul care prezintă istoria familiei Bonaparte în Corsica.

muzeunapoleon

Muzeul Petrarca din Arezzo, Italia

Celebrul  scriitor italian Francesco Petrarca s-a născut la Arezzo pe 20 iulie 1304. Este considerat unul dintre “părinții fondatori” ai limbii italiene.

Casa natală a lui Petrarca este  proprietate a  Academiei  Petrarca de Litere, Arte și Științe din Arezzo, o instituție ale cărei origini datează din 1623.  A fost păstrat patrimoniul artistic, cărți și numismatice aparţinând  Academiei  Petrarca de Litere, Arte și Științe.

casapetrarca

 

Tags : deosebiteGlobmuzee