close
Destinatii ⇣Spania

Coasta de nord-vest a insulei spaniole Mallorca

Cea mai mare dintre Insulele Baleare, Mallorca este deosebită datorită peisajelor şi culturii. Relieful insulei  Mallorca este divers, de la câmpii la munţi. Clima caldă este un alt motiv pentru care turiştii o preferă.

Mallorca are o suprafaţă de 3.640 de kilometri pătraţi. Flora şi fauna sunt unice, păsările fiind numeroase.

Regatul Independent Mallorca a fost înglobat în Regatul Aragon în secolul 14. Insulele Baleare reprezintă o regiune autonomă a Spaniei din 1983.

Mallorca-Island-Tour

Coasta de nord-vest oferă peisaje superbe.

Estellencs este un orăşel unde casele vechi sunt din piatră. Biserica Sf. Ioan  Botezătorul este construită în secolul 18.

estellencs1

Andratx este un oraş unde străzile sunt pavate cu piatră cubică. Este înconjurat de plantaţii de portocali şi migdali. Sa Taronja este un centru cultural de acolo. Târgul Agricol de Primăvară are loc la începutul lui aprilie. Biserica Santa Maria datează din secolul 13.

church-andratx
son-mas-ajuntament-andratx-2

Esporles este un oraş în centrul căruia se găseşte Passeig del Rei, o stradă cu magazine şi cafenele. Biserica din apropiere a fost construită la începutul secolului 16.

esporles
esporles2

Banyalbufar este un orăşel fondat de arabi. Oferă privelişti spectaculoase asupra Munţilor Tramuntana. În Banyalbufar are loc un Festival de Jazz în iulie şi august. Orăşelul este înconjurat de câmpuri cu terase.

banyalbufar
banyalbufar-2

Valldemossa este un frumos oraş unde a locuit şi Frederic Chopin. A petrecut patru luni în Mănăstirea din Valldemossa, mănăstire din secolul 14. George Sand, iubita compozitorului Chopin a scris cartea ”O iarnă la Mallorca”, unde a descris perioada petrecută pe insulă alături de acesta.

Mănăstirea din Valldemossa are o capelă al cărei tavan are picturi în stil baroc târziu, acele picturi fiind semnate de  Manuel Bayeu.

Cea mai veche parte fortificată a Mănăstirii Valldemossa care se numeşte Real Cartuja de Jesus de Nazaret  (Mănăstirea Cartuziană Regală a lui Isus din Nazaret)  este reprezentată de Palau del Rei Sanc, Palatul  Regelui Sancho. Acolo există un pod basculant de lemn.

Palatul a servit drept închisoare politică, în prezent găzduind spectacole de dansuri populare, precum şi recitaluri de muzică de Chopin.

În Placa de la Cartuja de Valldemossa puteţi admira monumentul lui Chopin.

valldemossa
valldemossa2
palaudelreisanc

Port de Valldemossa se află la aproape 6 km în nordul oraşului Valldemossa, într-un cadru superb, pe malurile unui golf. Este un mic sat de pescari. Are o plajă de prundiş.

portdevalldemossa

Gastronomia

Mâncarea din Insulele Baleare are la bază carnea de porc şi peştele. Predomină şi fructele de mare.

Cârnaţii picanţi de porc poartă numele de sobrasadas.

Tortilla espanola (omleta spaniolă din cartofi) este foarte bună.

Tapas-gustări din anghinare, vinete, ardei, roşii

Tumbet este o tocăniţă de legume care are multe roşii în compoziţie.

O specialitate din Mallorca este pa amb oli, felie de pâine prăjită care are şi usturoi, fiind presărată cu ulei de măsline.

Ensaimadas sunt prăjituri care au foietaj  (în formă de spirală) şi care sunt presărate cu zahăr pudră.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags : insulamallorcaspania