close
Companii aeriene

Bilete ieftine de avion – cum sa pacaliti sistemul

Avem o gramada de posibilitati de a calatori cu avionul destul de ieftin, la preturi care sunt mult mai bune decat in cazul autocarelor, de exemplu. Chiar si asa, exista mi multe posibilitati prin care puteti cumpara bilete ieftine de avion, iar printre ele se includ urmatoarele:

1) Stergeti cookie-urile sau intrati pe site-urile avioanelor in mod incognito. In caz contrar, unele companii aeriene pot, pe baza cookie-urilor, sa mareasca semnificativ pretul din moment ce sunteti interesai de un zbor pe ruta respectiva la momentul dat.

2) Inscrieti-va la newslettere si profitati de alertele de zbor. Unele companii ofera aceasta facilitate si, in schimbul a 2-3 newslettere saptamanal, puteti primi alerte instant atunci cand pretul pentru o anumita ruta scade.

3) Nu uitati sa verificati si site-urile agentiilor de turismm, iar aici vi-i recomand pe cei de la click-travel.ro, cu care colaboram de ani buni fara problema.

4) Urmariti companiile aeriene pe retele de socializare precum Facebook, Twitter sau Pinterest. Uneori, pentru a rasplati fidelitatea fanilor, ofera cupoane de reducere, insa trebuie sa fiti pe faza, pentru ca ofertele expira rapid.

5) Evitati sa cumparati bilete de avion prin telefon, intrucat pot aparea costuri aditionale semnificative, care pot ajunge pana la 50 de dolari pe bilet, in functie de compania aeriana folosita.

6) Folositi proxy-uri atunci cand cumparati bilete de avion, astfel incat sa para ca va cumparati biletele din zone in care puterea de cumparare e semnificativ mai redusa decat a clientelei obisnuite pe ruta dorita. De multe ori, veti avea surpriza sa vedeti ca platiti un pret semnificativ mai mic, fara sa aveti parte de o reducere speciala.

7) Inainte sa cumparati bilete dus-intors, verificati daca nu cumva biletele la intors sunt mai ieftine decat la compania cu care va duceti spre destinatia dorita. Deseori, la biletele dus-intors, biletul la intoarcere este mai scump decat cel de dus, motiv pentru care schimbarea companiei poate fi o metoda buna sa economisiti cativa zeci de Euro.
tarom