close

Criza economica din ultima vreme a adus scumpiri substantiale mai in toate domeniile. Si astfel cresterea pretului la combustibil sau a taxelor a dus si la scumpirea biletelor de avion. Companiile aeriene incearca sa mentina cat mai stabil pretul pentru a avea un minim de profit si pentru a nu da faliment.

Dar in continuare, daca sunteti atenti la anumite detalii, putem sa cumparati bilete de avion ieftine pentru destinatii cheie din lume. Asa ca astazi voi incerca sa va spun cam de ce criterii ar trebui sa tineti cont in momentul in care va doriti sa obtineti super preturi:

bilete avion ieftine (2)

1. Fiti flexibili cu datele voastre de calatorie – spun asta pentru ca pretul unui bilet de avion variaza in functie de ziua saptamanii, a perioadei anului sau de vacantele fixe din an ( Craciun, Paste, Revelion etc.). De exemplu zborurile dis-de-dimineata sau cele de noapte sunt mai ieftine decat cele din mijlocul zilei pentru ca putine persoane aleg sa calatoreasca in astfel de intervale. Asa ca eu va sfatuiesc sa achizitionati inainte biletul de avion catre destinatia dorita si apoi sa va luati concediu de la munca. De asemenea este mai ieftin sa zburati in mijlocul saptamanii decat in weekend, inceput sau sfarsit de saptamana.
2. Incercati sa fiti flexibili si cu destinatia de vacanta – analizati destinatiile cu cele mai ieftine preturi in ceea ce priveste transportul si perioada in care puteti face asta. Este mai ok sa aveti o vacanta intr-un loc care va sare prima data in ochi pe harta decat sa o planificati pe cea ideala, la preturi mari si sa nu reusiti sa o realizati.

bilete avion ieftine (1)
3. Alegeti aeroporturile mai mici, din vecinatatea oraselor – in general pe aeroporturile mai mici, din afara oraselor opereaza companiile low-cost. Cu cat aeroportul este mai renumit si mai frecventat cu atat cresc mai mult taxele pentru compania aeriana si implicit si pretul biletului la avion. Eu am ales sa aterizez de foarte multe ori pe aeroporturi mici, cum era Baneasa la noi, si am platiti preturi derizorii. Plus ca de la aeroport pana in oras am avut timp sa ma familiarizez cu locurile si sa admir peisajele din autocar sau tren.
4. Alegeti rute alternative – nu plecati de la premiza ca daca e o companie low-cost va avea mereu cele mai mici preturi. Asa ca eu va recomand sa incercati rute alternative, eventual cu escale. Este posibil de foarte multe ori sa obtineti preturi mult mai mici decat daca ati lua un zbor direct. Iar daca aveti noroc si mergeti cu o escala de o zi, veti putea vizita si orasul respectiv. Si uite cum ati mai adaugat in desaga amintirilor inca o destinatie ! 🙂

5. Urmariti ofertele periodice ale companiilor de zbor!– indiferent ca este vorba de companii de linie sau low – cost, fiecare din ei au oameni de marketing care creeaza anumite promotii pentru a isi fideliza clientii vechi sau pentru a atrage altii noi. In general la aceste oferte puteti zbura, de exemplu, cu 25 de euro pana la Londra. Eu am fost asa cred ca acum 3-4 ani. Dar iarasi, pentru a beneficia de acest pret, a trebuit sa fiu flexibil cu data calatoriei. Tin minte ca oferta a fost valabila doar pentru 5 zile. Asa ca mi-am luat biletul de avion, un rucsac in spate si am fugit o zi pana la Londra! 🙂

bilete de avion ieftine

Travelica va recomanda sa fiti mereu spontani si flexibili in ceea ce priveste vacanta voastra. Daca mai aveti intrebari le astept cu drag in rubrica de comentarii a acestui articol sau pe  email !

Tags : bilete de avion ieftine