close
Diverse turism

Va e teama de zborul cu avionul ? Iata ce puteti face !

Sunt foarte multe persoane ce se tem de calatoria cu avionul. Cu siguranta le-ati observat de foarte multe ori cand ati urcat in avion. Acei oameni care stau crispati in scaunul lor, care isi pun centura imediat ce s-au asezat si care fug de fiecare data sa stea la geam. In general aceasta teama isi are bazele din frica de inaltime ( acrofobie)  combinata cu cea a spatiilor inchise ( claustrofobia) . Si daca mai aduc in discutie turbulentele, cu siguranta teama acestor persoane se accentueaza.

Iata cateva sfaturi pentru toti cei care se tem de zborul cu avionul:

zborul cu avionul (1)

– Inainte sa va urcati la bordul unui avion incercati sa evitati consumul de bauturi ce contin cofeina. Acestea au proprietatea de a va accelera bataile inimii. Un puls marit si combinat cu teama voastra va poate produce atacuri de panica.

– asezati-va cat mai aproape de cabina de comanda a avionului. Exista companii la care va puteti alege locul inca din momentul in care achizitionati biletul, iar altele in momentul in care efectuati check in-ul ( fie el online sau in aeroport). Se spune ca in timpul turbulentelor acestea se resimt mai accentuat la coada avionului. Si daca va e frica de zbor va recomand sa le evitati cat de mult puteti intensitatea

– luati-va o carte cu voi sau ceva care sa va tina mintea ocupata pe timpul zborului – este cel mai bine asa, nu va trebui sa va ganditi la faptul ca sunteti intr-un avion. Mintea voastra se va concentra asupra cititului si a povestii de acolo. Astfel nici nu va veti da seama cand a trecut timpul

– faceti-va de acasa un playlist cu muzica linistita si puneti-va castile in urechi. Trebuie sa fie neaparat acele piese ce va ajuta sa va relaxati si sa uitati de griji.

zborul cu avionul (2)

Daca urmati aceste sfaturi de baza sunt convins ca nu veti avea probleme pe durata zborului. Si astfel veti avea atat voi un zbor linistit, cat si cei din jurul vostru. Daca aveti intrebari le astept in rubrica de comentarii a articolului sau pe email !

Tags : zborul cu avionul