close

Roma a fost si ramane o destinatie perfecta pentru un City Break. Intr-adevar, are foarte multe obiective turistice pe care ati vrea sa le vedeti. In momentul in care am ajuns in Roma am simtit cum toata istoria poporului roman ma imbratiseaza. Si sa nu uitam ca romanii au avut o influenta destul de puternica in formarea poporului roman de azi.

Mi-am ales cazare pentru 2 nopti in afara Romei, la Hotel Petra, iar zborul a fost cu compania Wizz Air. Va spun sincer ca a iesit un pret destul de ok, cred ca a fost in jur de 180 euro. Si acum Travelica va va spune ce obiective a reusit sa viziteze in cele 3 zile state in Roma:

 roma1

Ziua 1: Forul Roman, Columna lui Traian şi Colosseumul

 Cel mai simplu de ajuns aici si fara sa va rataciti este cu metroul pana la statia Colososseo.

Colosseumul este deschis zilnic, cu exceptia Craciunului si Anului Nou, intre orele: 08:30 – 14:30. Pentru mine a avut un impact foarte puternic. Mi s-a parut a fi cea mai impresionanta cladire a Imperiului Roman. O constructie grandioasa ce putea gazdui pe vremuri in jur de 55.000 de spectatori. Accesul se facea prin intermediul unui numar de 80 de porti. V-am spus…o cladire incredibila care nu poate sa nu impresioneze. Mai ales ca in acea perioada nu existau tehnicile moderne de acum si a fost construita in totalitate prin truda omului.

Colosseum_roma

Forumul Roman este deschis zilnic intre 08:30 si 17:00.  A fost centrul vietii politice din Imperiul Roman, lucru evidentiat de multe vestigii, temple si biserici. Din pacate acestea astazi mai sunt doar niste ruine. Putine din ele au reusit sa ramana in picioare. Dar atmosfera impunatoare inca isi mai face simtita prezenta. Un bilet la Forumul Roman costa aproximativ  6.5 € sau 10 € pentru o vizita cu ghid Daca doriti sa vizitati si Basilica Julia din interiorul Forumului va spun ca au un cod de conduita: nu au voie sa intre persoanele care sunt imbricate cu pantaloni scurti, cu umerii goi sau fuste scurte. Chiar si in zilele calduroase de vara cei in pantaloni scurti sunt intorsi din drum si nu li se permite sa viziteze Basilica.

Forumul-Roman-ROMA

Columna lui Traian se afla la nord de Forumul Roman. Trebuie sa mergeti pe Via dei Fori Imperiali. Este un loc gratis de vizitat. Daca ati vazut copia din Muzeul de Istorie al Romaniei din Bucuresti si ati fost impresionati, cand o veti vedea in original, in locul in care a fost construita veti fi cu adevarat fascinati. Momentele din istorie sculptate in piatra inca se pastreaza din acea vreme. Veti avea parte de o lectie de istorie incredibila.

Ziua 2: Cetatea Vaticanului:

La Vatican se ajunge foarte usor cu metroul, fiind doua chiar in imediata apropriere a intrarii in oras.  De la oricare din cele doua statii de metrou aveti de mers cam 10 minute pe jos pana in Vatican. Sunt indicatoare la tot pasul asa ca nu veti avea probleme ca veti gresi drumul. Sa siti ca de obicei sunt cozi destul de mari pentru a intra in Cetatea Vaticanului. Accesul se face pe grupuri din 30 in 30 de minute, iar ultimul grup intra la ora 15:00. Eu am petrecut cam 5 ore printre zidurile Vaticanului si am incercat sa vad cat de multe pot.  Si trebuie sa va spun ca Basilica San Pietro si Capela Sixtina au fost mult mai impresionante decat ma asteptam. Experienta traita aici nu se compara cu imaginile vazute la televizor sau prin anumite publicatii. Emotiile sunt puternice si foarte captivante.

vatican-roma

Ziua 3. O plimbare scurta la unul din cele mai celebre locuri din Roma

Cu siguranta ati ghicit care este acesta: Fantana di Trevi. Cine ajunge la Roma nu trebuie sa rateze o vizita aici, sa isi puna o dorinta si sa arunce moneda. Si cum sunt un om curios din fire, am aflat si o legenda legata de aceasta fantana. Se spune ca cine arunca un banut se va intoarce la Roma, doi banuti va vor aduce o noua aventura amoroasa. Iar cine va arunca 3 banuti se va casatori sau va divorta. Dar nu va voi spune cate monede am aruncat 🙂

fontana_di_trevi_roma

Ziua a 3-a a fost cea mai relaxanta. Nu am mai mers sa vad obiectivele turistice. Am ales sa ma asez la o terasa, sa admir trecatorii si sa mananc o pizza delicioasa. Am simtit nevoia de a ma bucura de atmosfera italieneasca. Bine nici nu mai aveam prea mult timp, era ziua in care trebuia sa ajung la aeroport. Asa ca am stat, am tras aer in piept si  mi-am zis: „Trebuie sa vin in fiecare an la Roma!”.  Si promit ca voi face asta, fie doar pentru o zi. 🙂

roma

Nu am apucat sa va scriu despre chiar tot, in detaliu, deci daca aveti intrebari puteti sa le puneti la rubrica de comentarii de mai jos sau sa ma contactati direct pe email !

Tags : roma