close

Roma este acel oras etern care fascineaza orice turist si il face sa simta ca viziteaza un muzeu in aer liber. Anual este vizitata de sute de mii de turisti dornici sa vada si sa cunoasca istoria marelui Imperiu Roman.

O data ajunsi aici nu trebuie sa ezitati si trebuie sa faceti o excursie la Vatican. Acest oras este in imediata apropriere a Romei si se poate ajunge foarte usor cu metroul ( este statie de metrou chiar la intrare). Cladirile de aici, mai ales bisericile sunt o comoara a Bisericii Catolice si cel mai frumos mod in care Domnul poate fi laudat.

Cea mai potrivita perioada de a merge la Roma este primavara, atunci cand vremea este placuta, insorita si cerul albastru. Daca va place sa vizitati si sa va imbogatiti cunostiintele cu siguranta Roma este unul din cele mai mari locuri istorice cu o insemnatate pe masura.

Veti ramane fascinati de tot ce e in jur: Colosseumul, biserici celebre, fantani fabuloase, morminte etrusce, palate renascentiste sau bazilici baroce.

Roma mai este faimoasa si pentru gastronomia locala. Aromele si sosurile bogate abunda in multe feluri de mancare tipice zonei, iar pastele si gnochi sunt servite in majoritatea restaurantelor. In acest oras totul este pitoresc si va va face sa spuneti: „La vita e bella” si sa va doriti sa luati o parte cu voi acasa.

Nu lipseste nici agitatia de care unii dintre noi sunt dependenti. Veti vedea piete aglomerate, terase cu muzica tare si oameni agitati. Sa nu uitam ca italienii sunt persoane energice care gesticuleaza destul de mult in momentul in care vorbesc. Roma este locul in care fiecare se poate regasi si isi poate satisface fiecare dorinta.

roma1

Roma2

roma4

roma5

roma3

Cu atatea muzee, monumente si opere de arta este intr-adevar dificil sa va hotarati cu ce sa incepeti: fie cu vizitarea Colosseumului sau Bazilicii Sf. Petru, ori poate cu vizitarea Vaticanului, a castelului San Angelo, a Capelei Sixtine, Panteonului, Foro Romani, Biserica Santa Maria Trastevere, Piazza Venetia sau Columna lui Traian.

Mergeti, Vizitati si Povestiti tuturor cat de fascinanta este Roma – eternitatea Europei!

Tags : roma