close

Este capitala Toscanei.
Florenţa a fost întemeiată de Iulius Cezar în anul 59 î.Hr. sub numele de Florentia, acela fiind locul unde veteranii armatei romane se retrăgeau după ce au fost în slujba lui Iulius Cezar. Oraşul a devenit înfloritor în Evul Mediu datorită economiei prospere, fiind important în politică, religie şi cultură. În Florenţa a apărut Renaşterea Italiană. În 2015 s-au împlinit 750 de ani de la naşterea celebrului scriitor Dante Alighieri. El s-a născut la Florenţa.
În 1865 a fost capitala Regatului Unit al Italiei timp de cinci ani, înainte ca Roma să devină capitala Italiei.

fiorifirenze
Obiective turistice:
Piaţa Republicii (Piazza della Republica) –acolo se află forumul oraşului, dar şi cafenele celebre datorită faptului că în trecut erau locul de întâlnire pentru scriitorii şi artiştii veniţi la Florenţa.

Piazza-della-Republica
Bazilica Santa Maria del Fiore – denumită şi Domul din Florenţa. Datează din 1296. Acolo este şi un muzeu cu lucrări de artă.

The-Basilica-di-Santa-Maria-del-Fiore-1-1024x576

santamariadelfiore
Piazzale Michelangelo– este o piaţă situată pe culmea unui deal, astfel că puteţi admira frumuseţea Florenţei: râul Arno, Ponte Vecchio, Bazilica Santa Maria del Fiore.

piazzalemichelangeloPiazzale Michelangelo
Ponte Vecchio-Podul Vechi este celebru datorită magazinelor cu suveniruri, obiecte de artă şi bijuterii. Primele magazine de pe pod au fost menţionate din anul 996.

Ponte-Vecchio-Firenze
Giardino delle Rose (Grădina Trandafirilor) se află în celebrul cartier Oltrarno. Grădina a fost înfiinţată în 1865, când municipalitatea a decis că terenul viran care ocupa aproape un hectar ar trebui să devină parc. Oferea o panoramă superbă asupra oraşului.

giardinodellerose
Palazzo Medici- Riccardi (Palatul Medici- Riccardi) este o importantă construcţie renascentistă, al cărei arhitect a fost Michelozzo di Bartolomeo. Reflectă puterea familiei Medici. În interior se află Capela Magilor, dar şi fresce ilustrând portretele membrilor familiei Medici, fresce semnate de Benozzo Gozzoli.

palatulmedici

palazzo-medici-riccardi-salone-luca-giordano
Gastronomie:
Variază de la prosciutto crudo la faimoasele fripturi Maremma, de la minestone la deserturile cu ciocolată şi la îngheţata tradiţională. Vinurile de acolo poartă denumirea de Chianti, Brunello di Montalcino sau Vino Nobile di Montepulciano.

Crostini sunt felii de pâine prăjită  unse cu pateu de ficat,  fagiuoli all’uccalletto con salsicce (fasole albă  şi cârnaţi),  pappardelle alla lepre sau al cinghiale  (paste cu friptură de iepure sau de  porc mistreţ cu alune).

Tags : florentaItaliaoras