close
Anglia

Obiective turistice gratuite in Londra

Stim deja ca Londra este unul dintre cele mai scumpe orase din lume. Si totusi, stiati ca exista o multime de obiective turistice gratuite in Londra si in imprejurimi, care nu numai ca sunt spectaculoase, dar care va introduc si mai bine in cultura londoneza? Astazi o sa vorbim despre cateva astfel de obiective turistice, dar si depsre diferite activitati pe care le puteti face pe gratis sau aproape pe gratis cat timp stati in capitala Angliei:

1) Daca ajungeti toamna, mai ales in octombrie, in Trafalgar Square are loc un festival african, in care sunt aduse de la condimente pana la haine si au loc multe evenimente culturale din diferite parti ale Africii.

2) In cinematografele din Leicester Square au loc noile lansari de film. Daca sunteti fan al vanatorii de autografe sau de poze cu diferite vedete, aici trebuie sa ajungeti.

3) Gurmanzi? La Southbank Centre Market gasiti aproape in fiecare weekend mancare pe gratis, plus ca se dau si mostre care nu sunt perisabile. Merita daca aveti cateva ore la dispozitie.

4) In Covent Garden gasiti o gramada de artisti stradali, dintre care unii chiar merita urmariti. Sa nu picati in plasa celor care par ca stau sprijiniti in mod inexplicabil intr-un sceptru, intrucat totul e o farsa sinistra.
13277-640x360-covent-garden12-640

5) Nu e chiar pe gratis, dar daca vreti chilipiruri si suveniruri, e necesar sa ajungeti prin Portobello Market, Spitalfields Market sau Camden Market. Sunt cele mai mari piete stradale din Londra si chiar merita sa fie vizitate.
PORTOBELLO-MARKET-LONDON1

6) E o adevarata pierdere sa ajungeti in Londra si sa nu vizitati Regent’s Park. Daca ajungeti toamna sau primavara, aveti oportunitatea de a vedea mult mai multe pasari decat in mod normal; sau daca aveti chef sa hraniti pelicanii sau sa vedeti cum sunt hraniti, in fiecare zi de la 14:00 la 14:30 in St. James Park, cel mai mare parc din Londra.
regent's park