close
Destinatii ⇣Franta

Franţa şi uimitoarele sale clădiri şi peisaje

Această ţară din vestul Europei are mereu de oferit turiştilor edificii şi peisaje speciale. Iată câteva dintre acestea:

Cote d’Albatre

Coasta de Alabastru se numeşte astfel datorită dealurilor de calcar, dar şi valurilor spumoase. Coasta se întinde pe 100 de kilometri. Acolo există şi satul Etretat. Era necunoscut până la jumătatea secolului 19, când Guy de Maupassant şi Alexandre Dumas au descoperit plaja cu pietriş de acolo şi stâncile frumoase. Terenul de golf cu 18 găuri din Etretat se găseşte la cea mai mare înălţime din Franţa.

Capela Sfânta Beatrix din Eymeux

Eymeux este o comună din departamentul Drome. Stilul capelei de acolo este neo-roman. A fost construită în 1897. În prima duminică din septembrie are  loc un pelerinaj.

Turnul Perret din oraşul Grenoble

Turnul Perret este primul construit din beton armat din Europa. A fost construit în 1924 de frații Auguste și Gustave Perret. Este un turn de observare. Are 95 de metri. Se găseşte în Parcul Paul Mistral.

Casamaures din comuna Saint-Martin-le-Vinoux

Edificiul se află în apropiere de Grenoble.

Este o vilă istorică din secolul 19. Palatul maur a fost ridicat între 1855 şi 1867. Este primul din lume construit din ciment.

Grota Choranche

Este o peşteră superbă din comuna cu acelaşi nume. Formaţiunile din grotă sunt deosebite. Râul subteran Couffin a format un canion subteran.

Castelul Cheverny

Se găseşte în comuna Cheverny din departamentul Loir-et-Cher. Este un castel privat care poate fi vizitat de turişti. Sunt şi mulţi câini de vânătoare. Castelul este celebru şi datorită creatorului personajului de benzi desenate Tintin, Georges Remi, Herge.

Valea Minunilor  (la Vallee des Merveilles)

Face parte din Parcul Național Mercantour din sud-estul Franței. Se găsește și pe teritoriul comunei Tende, la 80 de kilometri de orașul Nisa. Este la granița cu Italia. Zona aparține Franței din 1947. Valea se numește astfel datorită celor peste 40.000 de gravuri preistorice de pe plăcile de pietre colorate, ”ciappe”.

 

 

 

 

 

 

 

Tags : cladiriFrantapeisaje