close
Destinatii ⇣Franta

Locuri speciale de văzut în frumoasa Franţă

Franţa este o ţară care oferă turiştilor nu numai peisaje deosebite, dar şi o cultură şi o istorie bogate. De asemenea, pasionaţii de călătorii vor cunoaşte ospitalitatea francezilor.

Iată câteva locuri speciale care vă vor încânta:

Podul Chatelet din Valea Ubaye

A fost construit în 1882. Podul conectează două stânci. Traversează râul Ubaye în regiunea Alpes-Côte d’Azur din Franța, lângă granița cu Italia.

Castelul Picomtal

Este un castel medieval care se găseşte în oraşul Crots, departamentul Hautes-Alpes.

Podişul Valensole

Este una dintre comorile departamentului francez Alpes-de-Haute-Provence. Se întinde pe o suprafață de 800 de kilometri pătrați, podişul fiind înconjurat la vest de Valea Durance, la sud de Cheile Verdon, iar la nord de Valea Bléone.
Oferă vizitatorilor peisaje excepționale, cu fundalul Alpilor acoperiţi de zăpadă și  mii de hectare de câmpuri de lavandă în prim-plan.

Lac des Thures

Este un lac aflat la graniţa dintre Franţa şi Italia.

Satul Sant’Antonino

Se găseşte la o altitudine de aproape 500 de metri. Este unul dintre cele mai vechi sate din Corsica și unul dintre cele mai înalte din regiunea La Balagne.

”Penitenţii din Mées”

Satul Les Mées își datorează notorietatea stâncilor care se ridică la peste 100 de metri înălţime.

Acestea sunt cunoscute ca „Pénitents des Mées” din cauza siluetei lor. Legenda spune că sunt călugării muntelui Lure care au fost pietrificaţi (literal) de Sfântul Donat în timpul invaziei sarazinilor ca pedeapsă pentru că s-au îndrăgostit de nişte tinere.

Castelul din Volonne

Castelul  din secolul al XVII-lea este sediul actual al Primăriei. Are o scară în stil renascentist, iar plafoanele sunt împodobite cu splendide gipsuri. Sunt decorațiuni fragile care decorează această scară de onoare pe mai multe etaje.

Printre motivele din acest edificiu  se numără stema și monogramele lui Melchior de Valavoire, senior de Volonne, cel care a construit castelul cu ocazia căsătoriei sale cu Julie de Rousset.

Muzeul Uşii aflat în Pézenas

Înființat în 1993,  acest muzeu este situat în centrul istoric. În cinci camere sunt expuse o sută de uşi din Pézenas și din regiune. Ușile datează din secolul al XVII-lea şi până în prezent.
Muzeul oferă, de asemenea, diferite tipuri de tâmplărie pentru ferestre și obloane,  dar și unelte antice.  Sunt şi încuietori pentru uşi, balamale.

Acest muzeu vizează atât publicul larg, cât și profesioniștii: dulgheri, feroneri, arhitecți care caută modele pentru restaurarea clădirilor vechi.

Uşile păstrează urmele trecutului pe suprafaţa lor.

 

 

 

 

 

Tags : Frantalocurispeciale