close
Destinatii ⇣Norvegia

Locuri deosebite din Norvegia, o ţară minunată de vizitat !

În Norvegia sunt peisaje frumoase precum fiorduri, insule, aurora boreală, dar şi locuri încărcate de cultură şi istorie.

Canalul Telemark

Are 105 kilometri. A fost dat în folosinţă în 1892. În 1994, acest canal a primit Medalia de Aur Europa Nostra pentru lucrările de restaurare şi conservare efectuate. În prezent este una dintre cele mai mari atracţii turistice.

Hotelul Dalen se găseşte la capătul Canalului Telemark, pe malul Lacului Bandak. Hotelul este precum un castel.

Geirangerfjord

Albastrul Geirangerfjord, un fiord  protejat de UNESCO, este înconjurat de cascade sălbatice și vegetație luxuriantă.

Kragerø

Este staţiune încă din 1920. Este înconjurată de insule mici.

În acest oraş a locuit Theodor Kittelsen, renumit pentru ilustraţiile unei colecţii de basme populare norvegiene. Unele dintre ilustraţii pot fi admirate în Casa Memorială.

Flåm

Acest sat este unul dintre locurile spectaculoase din Norvegia. Un sat mic, ascuns în cel mai lung fiord al Norvegiei, Sognefjord, Flåm este înconjurat de munți, cascade, lacuri  și văi.

Risør

Este numit ”Oraşul Alb din Skagerrak” datorită caselor, cabanelor de culoare albă. Risør arată în cea mai mare parte precum în secolul 19. În  1870 a cunoscut o perioadă de glorie.

În fiecare an, în august, are loc Festivalul Ambarcaţiunilor din Lemn. Constructorii de nave pot fi văzuţi şi ei lucrând.

Farul Stangholmen Fyr din 1885 este în Risør. În acelaşi loc se găsesc un restaurant de vară, un bar. Sunt şi expoziţii temporare.

Senja

Este a doua insulă ca mărime din Norvegia. Acolo se află Ånderdalen Nasjonalpark, un Parc Naţional cu elani, lebede şi vulturi.

Ånderdalen Nasjonalpark

Hammerfest

Este cel mai nordic oraş din lume.

În Hammerfest există Stâlpul Meridian care are prima măsurătoare internaţională a Pământului din secolul 19.

 

 

 

 

 

 

Tags : deosebitelocurinorvegia