close

De la adevarate opere de arta, vechi de sute de ani si pana la cele mai moderne si futuristice, in lume exista numeroase poduri cu adevarat spectaculoase. Au devenit celebre fie datorita arhitectilor care le-au proiectat, fie formei aparte, dar, mai ales, datorita dimensunilor impresionante ale unora dintre ele. De la renumitul Tower Bridge din Londra si pana la cel mai lung din lume, Lake Pontchartrain Causeway, podurile reprezinta inca una dintre cele mai mari provocari ale ingineriei.

10. Ponte Vechhio, Italia

pod italia10

Podul Ponte Vecchio este situat in Florenta, Italia. Este renumit pentru casutele dispuse de o parte si de alta a podului. In trecut, arhitectura podului a fost diferita, dar schimbarile de-a lungul timpului au contribuit la aspectul sau pitoresc. Este cel mai vechi pod din Florenta.

9. Coronado Bridge, SUA

pod9

Podul Coronado se afla in San Diego, California. Cu o inaltime de 61 de metri, acesta permite navelor militare americane sa treaca pe sub el. A fost construit in anul 1967.

8. Octavio Frias de Oliveira, Brazilia

pod8

Acesta este un pod modern, deschis in anul 2008. Cu toate acestea, a devenit rapid un punct de atractie turistica si simbol al orasului Sao Paolo din Brazilia.

7. Golden Gate Bridge, SUA

pod7

Un pod foarte celebru este Golden Gate. Este un simbol pentru California, dar si pentru America. Este una dintre cele mai frumoase piese arhitecturale, fiind situat pe locul 5 in topul arhitecturilor favorite ale americanilor, loc stabilit de catre Institutul Arhitectilor.

6. Rainbow Bridge, Japonia

pod5

Acest pod „colorat” leaga orasul Tokyo de Odaiba. Este, cu siguranta, unul dintre cele mai romantice locuri din oras, dar si unul dintre cele mai reprezentative. Are aproape 800 m lungime si 126 inaltime. Noaptea, podul straluceste in diferite culori, utilizand energia solara acumulata in timpul zilei.

5. Helix Bridge, Singapore

pod4

Podul Helix din Singapore este cel mai nou pod din topul nostru, aparut in 2010. Are ca functie principala legarea Centrului Maritim de Golful Maritim, dar serveste si ca platforma de observare a orasului Singapore.

4. Tower Bridge, Anglia

towerbridge

Desi nu mai necesita nicio descrie, putem spune despre Tower Bridge ca este simbolul Londrei si este plasat pe raul Tamisa. A fost construit in secolul XIX si este mijloc de trecere a raului.

3. Brooklyn Bridge, SUA

pod3

Brooklyn este unul dintre cele mai vechi poduri suspendate ale Americii. Pana in anul 1903, acesta a fost cel mai lung pod suspendat din lume.

2. Hangzhou, China

pod2

Cu o lungime de 35,6 km, podul Hangzhou din China este cel mai lung pod trans-oceanic din lume. Datorita podului, accesul din Shaghai pana in Ningbo se realizeaza acum in doua ore si jumatate, fata de patru ore cat dura pana la deschiderea sa spre circulatie, in 2008.

1. Lake Pontchartrain Causeway, SUA

pod1causeway

Am ajuns, in cele din urma, la cel mai lung pod neintrerupt care traverseaza o apa, potrivit Cartii Recordurilor. Se pare ca este atat de lung, incat pe o treime din el nu se vede nici un petic de pamant. Are aproximativ 39 de km lungime.

Tags : poduri impresionante